Nimalo neobično, Netflix je konačno obnovio Stranger Things – serijala.com
Trenutno čitaš
Nimalo neobično, Netflix je konačno obnovio Stranger Things

Nimalo neobično, Netflix je konačno obnovio Stranger Things

Ostavili su nas u neizvjesnosti mjesec i pol dana, iako sasvim sigurno nisu toliko dugo vijećali i promišljali o ovoj odluci. Netflix je danas jednominutnim teaserom najavio drugu sezonu jedne od najrazglabanijih, pa i najboljih ovogodišnjih serija — Stranger Things. Netflix dosad nije otkazivao serije, a obzirom na reakcije i uspjeh ove, dvojbe nije ni bilo.

Malo je novih detalja otkriveno o idućoj sezoni, osim da je planirana za nagodinu te će imati jednu epizodu više nego prva — devet, dakle. Ranije su autori, braća Matt i Ross Duffer, nagovještali da imaju drugu sezonu u planu, te da namjeravaju nastaviti priču koja je prvom sezonom čak vrlo dobro zaokružena. No, veselimo se novom druženju sa Eleven i ostalim klincima.

Stranger Things je Netflixov (uspješni) pokušaj kapitaliziranja nostalgije za filmovima osamdesetih, koji vrlo uspješno evocira sjećanja na djela Stevena Spielberga, Stephena Kinga, Davida Cronenberga, Davida Lyncha… i bez da djeluje kao obična nemaštovita kopija.

Recenzija: Stranger Things — Ljubavno pismo klasicima 80-ih

4 komentara
  • Pročitao sam informaciju negdje da planiraju seriju raditi poput Harryja Pottera – svake bi sezone djeca postajala sve starija te bi tako pratili glumce kako odrastaju. Zvuči kao fora sistem.

  • Još uvijek se dvoumim bi li ovo gledao, spoj horora i SF-a ne čini mi se ko moja “šalica čaja”. Ali, apsolutni konsenzus je oko serije pa sam znatiželjan.

  • Stvarno ne znam odakle ovoliki hajp. Ludnica je oko serije. Sad ne kazem da je serija losa, daleko od toga, dobra je, ali ne mogu da poverujem kako je dostigla ovakve rezlutate. Nije me toliko odusevilo koliko je odusevilo sve ostale ljude. Ne mogu bas da kazem vau ovo je nevidjeno, pa cak i da nema druge sezone bio bih ok sa time.
    Sve u svemu, jedna neverovatna reakcija gledalaca.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861