Merlin – druga sezona na HTV2 – serijala.com
Trenutno čitaš
Merlin – druga sezona na HTV2

Merlin – druga sezona na HTV2

Putem press najave s Hrvatske televizije:

MERLIN, II. – serija za djecu i mlade

(THE ADVENTURES OF MERLIN 2)

nedjelja, HTV2, 22.01.2012., 09:20

Uzbudljive avanture, magija i zabava iz Merlinova doba u drugoj sezoni donose još više romantike i akcije, zbog čega nikako ne smijete propustiti nove epizode serije, koje gledamo u novom terminu, nedjeljom na Drugom programu.

U novoj sezoni naš junak i dalje ostvaruje svoju sudbinu zaštitnika kraljevića Artura; bori se s atentatorima, čudovištima i najmoćnijim čarobnjacima u povijesti Camelota. Za to vrijeme Merlin mora dati sve od sebe da sakrije svoje sve veće čarobne moći, dok kralj Uther vodi sve žešći rat protiv magije.

Merlin se susreće s dosad najopasnijim protivnikom kad se drevno zlo zakopano duboko ispod Camelota probudi kako bi uništilo kraljevstvo, što mladog čarobnjaka natjera da preispita na čijoj je uistinu strani i da obeća Velikom zmaju nešto što bi mogao požaliti. A to nije sve: prelijepa lady Morgana, Utherova štićenica, dozna opasne tajne koje se ne usuđuje otkriti; Lancelot se vraća, čime se sve mijenja i za Gwen i za Artura; a kralj Uther se zaljubi, ne sluteći da je lady Catrina ustvari ogavni trol. Dok Artur i dalje prelazi put od bahatog, razmaženog princa do plemenitog i pravednog kralja Artura iz legendi, vraća se onaj kojemu su prorekli da će ga ubiti – zagonetni druidski dječak Mordred.

Prepuna uzbudljivih novih zlikovaca, nevjerojatno napetih akcijskih scena i spektakularnih kompjuterski obrađenih čudovišta, druga sezona serije Merlin ambicioznija je i sadrži više akcije no ikad…

Glavne uloge tumače: Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Artur), Angel Coulby (Guinevere), Katie McGrath (Morgana), Anthony Head (Uther), John Hurt (Veliki zmaj), Richard Wilson (Gaius)

1. epizoda: PROKLETSTVO KORNELIJA SIGANA (THE CURSE OF CORNELIUS SIGAN)

Podno Camelota otkrivena je riznica: najveće joj je blago blistavi plavi kamen u sarkofagu Kornelija Sigana. Sigana su prije mnogo desetljeća pogubili zbog čaranja. Na samrti se zakleo da će se osvetiti. Za dragulj doznaje pohlepni Cedric i dolazi u Camelot. Samo Merlin i Artur imaju ključeve grobnice: lopov će lukavo pridobiti kraljevića kratke pameti i ukrasti ključeve, opljačkati riznicu i odnijeti kamen. No tad će ga opsjesti Siganov duh: Cedric dobiva i njegove čarobne moći pa oživljava kamene rigalice koje gradom siju strah. Veliki zmaj oboružat će Merlina dodatnim moćima. Ovaj mu zauzvrat mora obećati da će ga jednog dana osloboditi. U borbi sa Cedricom Merlin još jedanput spašava Camelot. No nakon svega što se dogodilo, Pendragon još čvršće vjeruje da su čarolije zlo.

  • Uloge: Colin Morgan (Merlin), Bradley James (kraljević Artur), Richard Wilson (Gaj), Anthony Head (kralj Uter Pendragon), Angel Coulby (Guinevera), Katie McGrath (Morgana), John Hurt (Veliki zmaj)
  • Scenarist: Julian Jones
  • Producenti: Johnny Capps, Julian Murphy
  • Redatelj: David Moore
  • Urednik: Krešimir Zubčić
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861