Marvelova Jessica Jones izgleda dobro u intrigantnim teaserima nove serije – serijala.com
Trenutno čitaš
Marvelova Jessica Jones izgleda dobro u intrigantnim teaserima nove serije

Marvelova Jessica Jones izgleda dobro u intrigantnim teaserima nove serije

Iako nas do premijere Marvelove Jessice Jones dijeli mjesec i deset dana, Netflix još uvijek nije objavio teaser ili trailer sa scenama iz budućih epizoda, već nas samo zagrijava kratkim teaserima koji samo najavljuju raspoloženje i ton serije. Dosad ih je objavljeno pet komada, a valjda pravi trailer nije daleko iza mračnog ugla Hell’s Kitchena.

Jessica Jones je bivša superheroina koja pati od post-traumatskog stresnog poremećaja i postaje privatni detektiv. Ono bitnije, serija će svoju inspiraciju crpiti iz fantastičnog Aliasa, autora Briana Michaela Bendisa. Strip je išao kroz 28 brojeva, od 2001. do 2004. na Marvelovom MAX imprintu.

Krysten Ritter (Breaking Bad, Don’t Trust the Bitch in Apartment 23) dobila je naslovnu ulogu, a serija će uvesti i lik Lukea Cagea, superjunaka nadljudske snage čiju je ulogu dobio Mike Colter, dosada glavni antagonist u The Good Wife. Showrunner(ica) je Melissa Rosenberg (Dexter, Twilight).

David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) ranije je dobio ulogu kao glavni negativac, Dr. Zebediah Killgrave iliti “Purple Man”, kojeg predstavlja predstavlja posljednji teaser. Fizičar i špijun hipnotičkog glasa rođen je u — Rijeci. Da, Tennant glumi Hrvata.

https://www.youtube.com/watch?v=eQ3s178GW0Q

https://www.youtube.com/watch?v=Pw7lAFlCSlY

11 komentara
 • Koliko mračni teaseri!! Valjda će biti dobra serija.
  Baš je super kad izbacite ovako par vijesti u jednom danu :DD

 • Jedva cekan. Inace pusin dosta superherojske serije pogotovo dc-jeve. Od marvelovih zasad samo odlicni daredevil i ovo bi moglo bit super kako se cini.. U idućih pet godina predvidan baren 10 novih superherojskih serija

  • Naravno da valja!
   Ako nisi uopće počinjao sa serijom, evo ti mala uputstva:
   U prvom dijelu prve sezone je serija bila čisto onako zabavna, ali više za neke fanove Marvela koji obožavaju silne reference na stripove, a i filmove iz MCU-a. Nije bilo ništa posebno, lošije od očekivanog. Zatim u drugom dijelu sezone, negdje taman kad je u kinima bio drugi film Kapetana Amerike, tad je i SHIELD postao zanimljiviji, gledljiviji i kvalitetniji.
   Potaknut nekim kritikama prve sezone, druga je sezona postajala sve bolja jer je imala zanimljiviju priču, malo veću misteriju te je postaja više serijalizirana, a ne serija s proceduralnim elementima gdje u svakoj epizodi rješavaju drugačiji slučaj. Tu su pogodili. Počela je uvoditi Inhumanse te se povezala sa mnogim dijelovima Marvela, ali i Marvel Cinematic Universa te je sad u trećoj sezoni postala bolja nego što je ikad bila.
   Ako voliš Marvel svakako pogledaj :)
   Ali budući da ju radi ABC nije toliko kvalitetna kao što je recimo bio Daredevil na Netflixu ili kao što su to recimo Flash i Arrow za DC na CW-u. Ne možeš to uspoređivati. No, kako serija napreduje sve je bolja, a uzimajući u obzir priču postavljenu dosad u trećoj sezoni, neće posustati :D

   • Ja odgledah iz tog Marvel univerzuma samo Thor 1 i Avengerse. Niceg se ne sjecam iz tih filmova.Nisam neki poznavatelj Marvelovog svijeta, tako da mi je ovo sve novo. Je li trebam filmove neke pogledati prije ili mogu odmah prijeci na seriju?Hvala ti na objasnjenju, stvarno si se potrudio

    • Bilo bi poželjno da pogledaš i filmove ili da barem budeš upoznat sa pričom i likovima. Prva sezona počinje nakon Avengersa i prikazuje posljedice nastale nakon radnje filma. Onda krajem prve sezone naprave mali spoj sa Thor: Dark World, ali samo se djelomično nadovežu na to u jednoj epizodi gdje se pojavljuje Sif.
     Agenti SHIELDa tako služe kao neki pozadinski uvid u stanje Marvelovog svemira prije i poslije filmova. Krajem prve sezone je izašao Captain America: Winter Soldier u kinima, dok je u seriji odmah nakon premijere filma prikazan raspad sistema i to sve što je spomenuto u filmu.
     Ne prave prevelike poveznice na filmove, ali je vidljivo da filmovi utječu na svijet u seriji dok serija nikako ne utječe na filmove. U seriji više spominju recimo: “Nadam se da se neće ponoviti slični neredi kao u Sokoviji.” što je referenca na rat u Sokoviji u Age of Ultron.
     Serija je lijep dodatak svemiru, a možeš ju gledati zasebno jer ima dovoljno zanimljivu priču sama za sebe, jedino možeš zažmiriti na tu i tamo neku referencu :D

    • odradi maraton filmova, ako su ti sranje onda su serije definitivno gubitak vremena; ako voliš sapunice i tinejđerske melodramatike onda oderi po arowu i flashu; ako si za nešto mračnije, realnije i nasilnije onda odradi daredevila i jessicu kad izađe (nikako negledati daredevil film)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861