Marvel i Disney+ najavili pet novih televizijskih projekata, prvi stiže u jesen 2020. godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Marvel i Disney+ najavili pet novih televizijskih projekata, prvi stiže u jesen 2020. godine

Marvel i Disney+ najavili pet novih televizijskih projekata, prvi stiže u jesen 2020. godine

Još od kraja 2017. godine, Marvel je planirao još jedno veliko proširenje svog televizijskog univerzuma. SHIELD-ovi agenti ulaze u završnicu iduće godine na ABC-u, Netflixovi superjunaci su kolektivno otkazani, a trenutno Freeform i Hulu jedini imaju originalne Marvelove serije s neodređenim rokom trajanja. No, radi se uglavnom o marginalnim likovima i junacima koji ne izazivaju preveliku znatiželju među publikom.

Prilika za novo proširenje je viđena u nadolazećem streaming servisu Disney+ koji je prethodnih godina već najavio nekoliko novih Marvelovih, ali i Star Wars priča za male ekrane. Kako gledatelje ne bi držali predugo u neizvjesnosti nakon Endgamea i kraja treće faze MCU-a, odlučeno je da će se na jučerašnjem Comic-Con panelu predstaviti planovi za nadolazeću četvrtu fazu filmskog, ali i televizijskog svemira.

Ono što je nama najzanimljivije su, naravno, planovi za televiziju. Uz pet precizno zakazanih filmskih premijera, predstavljeni su i okvirni datumi za pet televizijskih serija koje bi svjetlo dana trebale ugledati tijekom iduće dvije godine na Disney+.

Prvi na red bi po planu došao The Falcon and the Winter Soldier. Sebastian Stan kao Winter Soldier i Anthony Mackie kao Falcon će ponovno uskočiti u svoja spandex odijela, a očekuje se kako će im se pridružiti Emily VanCamp (Sharon Carter) i Daniel Bruhl (Helmut Zemo). Kari Skogland će sjesti u redateljski stolac za svih šest epizoda, Derek Kolstad će poslužiti kao scenarist, a sama serija bi trebala početi streamati na Disneyevim serverima u jesen 2020. godine. S panela još doznajemo i da će serija biti smještena nakon događanja iz Avengers: Endgame.

Autor “Johna Wicka” se pridružio scenaristima Marvelove serije Falcon and the Winter Soldier

U proljeće 2021. godine bi nas trebale dočekati još dvije nove serije. WandaVision će okupiti Elizabeth Olsen kao Scarlet Witch i Paula Bettanyja kao Vision, dok će Teyonah Parris (Mad Men) utjeloviti Monicu Rambeau koju smo mogli vidjeti u mlađim danima kao dio Captain Marvel. Kevin Feige je najavio kako će serija također biti smještena nakon Endagamea te da će poslužiti kao uvod u Doctor Strange in the Multiverse of Madness najavljenog za 7. svibnja 2021. godine.

Druga serija istog proljeća je već najavljeni Loki gdje bi Tom Hiddleston reprizirao svoju naslovnu ulogu. Također će poslužiti kao nastavak Endgamea te pratiti Lokija iz 2012. godine nakon što je ukrao Space Stone. Kao showrunnera su postavili relativno nepoznatog Michaela Waldrona koji je dosad bio uključen u izradu nekoliko epizoda Communityja te Ricka & Mortyja.

Nešto kasnije iste godine, u ljeto 2021., očekuje nas i prva animirana serija u Marvelovom dijeljenom univerzumu koja neće imati utjecaj na događanje iz ostalih serija i filmova. Radi se o What If…?, adaptaciji istoimene serije Marvelovih stripova gdje bi se svaka epizoda fokusirala na potencijalne posljedice vrlo bitnih događaja iz prethodnih filmova. Doduše, kako kaže i sam naslov – što ako…? Zasad je jedino poznato kako će seriju pripovijedati Jeffrey Wright (Westworld) u ulozi The Watchera po imenu Uatu zaduženog za nadgledanje Zemlje i njezinih stanovnika, dok će ostali glumci iz MCU-a po potrebi posuditi svoj glas za pojedine epizode.

Zasad zadnja najavljena serija Hawkeye će nam stići u jesen 2021. godine, gdje će Jeremy Renner također reprizirati svoju ulogu iz prethodnih Marvelovih filmova. No, fokus neće biti na njemu koliko na zasad nenajavljenoj glumici u ulozi Kate Bishoop, nove Hawkeye u Marvelovim stripovima i dio mladih Osvetnika.

Disney+ priprema limitiranu seriju o Hawkeyeu i adaptaciju Love, Simon

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861