Klasična bajka u dva nova ruha – u razvoju adaptacije Ljepotice i zvijeri – serijala.com
Trenutno čitaš
Klasična bajka u dva nova ruha – u razvoju adaptacije Ljepotice i zvijeri

Klasična bajka u dva nova ruha – u razvoju adaptacije Ljepotice i zvijeri

Tradicionalna bajka o poštenoj djevojci koja kako bi spasila vlastitog oca pristaje živjeti u dvorcu s mladićem koji je zbog svoje sebičnosti čarolijom pretvoren u “zvijer” nebrojeno je puta prilagođena za kazalište, film i televiziju. Sigurno najpoznatija adaptacija bajke je Disneyev animirani mjuzikl iz 1991. koji je sljedeće godine postao prvi animirani film u povijesti nominiran za Oskara kao najbolji film. No, svakako je iznenađenje da su ove godine u pripremi čak dvije televizijske adaptacije priče o ljubavi koja ne mari za izgled.

Nakon uspjeh bajkovite drame Once Upon a Time, ABC je krajem siječnja naručio snimanje pilot epizode još jedne bajke koju opisuju kao povijesnu fantasy dramu smještenu u mitskom svijetu u kojem borbena princeza (naslovna ljepotica) uspostavlja neobičnu vezu s misterioznom zvijeri. Scenarist pilota je Jonathan Steinberg, jedan od autora postapokaliptične drame Jericho i showrunner Foxove akcijske serije Human Target za vrijeme njene prve sezone. Deadline prenosi kako je ulogu princeze dobila američkoj publici (vjerojatno) nepoznata irska glumica Ruth Bradley s kojom će se imati priliku upoznati u nadolazećoj mini-seriji Titanic scenarista Juliana Fellowesa (Downton Abbey).

Zvijer će u pilotu glumiti također relativno nepoznati škotski pjevač i glumac Darius Campbell koji je dosad uglavnom imao uloge u kazalištu. Chris Egan, poznat po ulozi Davida u kratkotrajnim Kraljevima, dobio je ulogu šarmantnog princa (i eto neizbježnog ljubavnog trokuta). Kada bi ABC naručio prvu sezonu serije za iduću televizijsku godinu, mogao bi stvoriti pravi  fantasy blok nedjeljom navečer ukoliko bi Beauty and the Beast uparili s ovogodišnjim hitom, Once Upon a Time.

S druge strane CW se odlučio za reboot kultne serije Beauty and the Beast iz 80-ih u kojoj je “ljepoticu” glumila filmska Sarah Connor, Linda Hamilton, a “zvijer” Ron “Hellboy” Perlman. U ovoj modernoj ljubavnoj priči s odlikama procedurala  glavnu žensku ulogu je dobila zvijezda Smallvillea Kristin Kreuk, a mušku novozelandski glumac Jay Ryan koji je nedavno gostovao u Terra Novi. Autor originala Ron Konslow također će sudjelovati u novoj ekranizaciji. Jedna osobito začuđujuća činjenica je da će pilot ove serije režirati Gary Fleder, čovjek koji je ujedno izvršni producent B&B-a na ABC-u.

Iako utemeljene na istoj priči, odnosno bajci, čini se da se koncepti dvaju serija u dosta toga razlikuju. Zanimljivo će biti vidjeti hoće li njihove prve sezone uopće biti naručene i kako će se tada nositi s neizbježnim usporedbama.

3 komentara
  • Probao sam pratiti Once upon a time, mislim serija je simpatična i sve, ali mi jednostavno nije legla, nije moj štih… Al s druge strane u tekstu spomenuta serija Jericho..eeee to je bila dobra serija….

      • Pa nemre se baš svatko uživjeti u priču, dijete u meni recimo više voli GoT ili Grimma.. Ali velim, serija je stvarno simpatična i iako ne pratim bilo bi mi žao da je maknu tj. otkažu, onak to je nekaj kaj možeš gledati s klincima, a plus je kaj vam nakon gledanja ne rokne kolektivno IQ za 34 boda kao nakon npr. Teletubbiesa ili (božemesačuvaj) Miffy i cvijetno društvo…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861