HBO: Prva slika iz Lindelofove adaptacije/remiksa Watchmena – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO: Prva slika iz Lindelofove adaptacije/remiksa Watchmena

HBO: Prva slika iz Lindelofove adaptacije/remiksa Watchmena

Najnovija adaptacija Mooreovih Watchmena dobila je zeleno svjetlo od HBO-a ranije ove godine. Je li dobila zeleno svjetlo od Alana Moorea? Gotovo sigurno ne, ali malo tko će se zabrinuti radi toga kad dolarići počnu puniti džepove.

Ranije ove godine pisali smo kako je Damon Lindelof scenarist i izvršni producent pilota, a zaposlen je i kao showrunner nakon snimljenog pilota. Casey Bloys, šef programa kabelskog diva, kaže da je iznimno zadovoljan napisanim i viđenim i da je naručivanje same serije bila samo formalnost. Nicole Kassell, redateljica nekoliko epizoda HBO-ovih (i Lindelofovih) Leftoversa, ali i raznih epizoda The AmericansaVinylaRectifyaBetter Call Saula i American Crimea, sjela je u redateljski stolac za pilot, a služit će i kao izvršna producentica serije.

Watchmen je dugo bio vezan za HBO u obliku miniserije da bi ga ipak 2009. Zack Snyder pretvorio u film koji se nije baš proslavio na kino-blagajnama, a Lindelof je potvrdio da serija neće biti adaptacija stripa već će biti nekakav “remiks” materijala. I dok Alan Moore negdje iz svoje pećine baca čini na Lindelofa i HBO, Dave Gibbons je pročitao scenarij za pilot i rekao je: “Apsolutno me oduševio. Lindelof je pristupio materijalu iz vrlo neočekivanog smjera, osjeća se duh stripa, a opet je vrlo svježe sve. Stvarno sam zaista oduševljen.”

Watchmen će se pojaviti na HBO-u sljedeće godine.

View this post on Instagram

Who Watches The Watchmen? #WatchmenHBO

A post shared by Watchmen (@watchmen) on

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861