Gaimanovi Američki bogovi dobivaju novi život – serijala.com
Trenutno čitaš
Gaimanovi Američki bogovi dobivaju novi život

Gaimanovi Američki bogovi dobivaju novi život

Neil Gaiman već nekoliko godina pokušava adaptirati svoj hvaljeni i nagrađivani roman Američki bogovi, no još uvijek nije snimljena ni minuta materijala. Posljednje vijesti kreću se u pozitivnom smjeru, jer Gaiman je pronašao produkcijski studio koji će nastaviti razvijati seriju nakon što je HBO odustao od nje. Jučer je službeno objavljeno da je produkcijski studio FremantleMedia otkupio prava na materijal, nakon što je istekao ugovor s HBO-om.

Ovo još uvijek ne znači ništa konkretno jer FremantleMedia tek treba snimiti pilot i prodati ga nekoj mreži, koja bi na kraju emitirala potencijalnu seriju. Sam Gaiman na svom blogu kaže da još uvijek nije poznato gdje i kada ćemo Američke bogove moći gledati, tko će voditi eventualnu seriju ili tko će u njoj glumiti — ali je optimističan. HBO i studio Toma Hanksa, Playtone, imali su prava na materijal, a HBO je odustavši od serije materijal proslijedio sestrinskom Cinemaxu, ali na kraju ni oni nisu bili zainteresirani.

Gaiman, inače engleski autor, u romanu metaforički piše o sukobu dvaju skupina američkih bogova, onih starih poput monoteističkih, grčkih i nordijskih, koje su doseljenici doveli za sobom, te novih bogova, koji odražavaju opsesiju tehnologijom, slavnima, medijima te drogom. Otkriva ih glavni protagonist i antiheroj Shadow, koji nakon izlaska iz zatvora prihvaća posao misterioznog Mr. Wedesdaya te pritom putuje Amerikom, susrećući spomenute bogove.

Komentari (1)
  • Predobra knjiga, ali mislim da će biti teško za snimiti kako valja. No držim fige za Gaimanov uspjeh!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861