Fringe od idućeg tjedna na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Fringe od idućeg tjedna na HRT-u

Fringe od idućeg tjedna na HRT-u

HRT će od idućeg tjedna početi emitirati jednu naših omiljenih aktualnih serija – Fringe. Iliti “Na rubu”, kako su je sasvim pristojno preveli. U svakom slučaju sjajne vijesti za domaće ljubitelje SF-a, no lošija vijest je što će seriju potrošiti vrlo brzo, obzirom da će se emitirati svakog radnog dana. Prva epizoda na rasporedu je iduće srijede, 3. studenog, i to u kasnovečernjem terminu, u 23:30. Ako ste slučajno zalutali na Serijalu ne znajući ništa o seriji, evo HRT-ove najave i sinopsisa prvih dviju epizoda:

J. J. Abrams, Alex Kurtzman i Roberto Orci, tim koji je stvorio Zvjezdane staze, Nemoguću misiju 3 i Alias, i izvršni producenti Jeff Pinkner i Bryan Burk osmislili su novu seriju koja će vas oduševiti, zaprepastiti i istražiti nejasnu granicu između mogućeg i nemogućeg.

U seriji glume Anna Torv (zvijezda nove HBO-ove mini-serije Pacifik), Joshua Jackson (Dawson’s Creek, Bobby), John Noble (trilogija Gospodar prstenova), Lance Reddick (Izgubljeni, Žica), Kirk Acevedo (Združena braća, Oz), Mark Valley (Bostonsko pravo), Blair Brown i Jasika Nicole nominirane za nagradu Emmy i Zlatni globus (Ulični tango).

Znanstveni triler o neobičnom trojcu koji otkriva smrtonosni misterij niza nevjerojatnih događaja, kopa ispod površine i dolazi do otkrića da su neobični događaji možda samo dio veće, uznemirujuće mreže događaja koja pomiče granicu između mogućeg i nemogućeg.

Pilot serije Fringe režirao je dobitnik nagrade Emmy Alex Graves (Zapadno krilo). Izvršni producenti serije su J. J. Abrams (Alias, Izgubljeni), Alex Kurtzman i Roberto Orci (Transformeri, Nemoguća misija 3), Jeff Pinkner (Alias, Izgubljeni) i Bryan Burk (Alias, Izgubljeni).

[spoiler]3. studenog – PILOT

Kad u bostonsku zračnu luku Logan sleti međunarodni let s mrtvim putnicima, specijalna agentica FBI-a Olivia Dunham (Anna Torv) dolazi istražiti slučaj u ime međuagencijske radne skupine. Nakon što njezin partner specijalni agent John Scott (Mark Valley) umalo ne strada u istrazi, očajna Olivia, panično tražeći pomoć, dolazi do dr. Waltera Bishopa (John Noble), Einsteina naše generacije. No postoji problem. On je već 17 godina u umobolnici, a jedini način da ga izvuče jest uz pomoć njegova sina Petera (Joshua Jackson) koji nije u dobrim odnosima s ocem.

Kad istraga Oliviju dovede do multimilijarderske korporacije Massive Dynamic i njezine manipulativne direktorice Nine Sharp (Blair Brown), naš neobični trojac, zajedno s istražiteljem Agencije za domovinsku sigurnost Phillipom Broylesom (Lance Reddick) te agentima FBI-a Charliem Francisom (Kirk Acevedo) i Astrid Farnsworth (Jasika Nicole), otkrit će da su događaji koji su se odigrali na tom fatalnom letu samo djelić veće, šokantnije istine…

U ovoj epizodi kao gostujući glumac pojavljuje se Jason Butler Harner (Pogled u budućnost, Završni udarac i Zamjena) u ulozi Richarda Steiga.

4. studenog – STARA PRIČA

Neobično partnerstvo neočekivanog trija započinje prilikom istrage misteriozne smrti žene koja u samo nekoliko sati začne i rodi, a njezino dijete ostari 80 godina u nekoliko minuta. Dok osebujni dr. Bishop istražuje ovu bizarnu i naizgled neobjašnjivu pojavu te izvodi opsežna testiranja u svom laboratoriju, njegov sin Peter nevoljko podnosi svoju novu ulogu očevog skrbnika. Za to vrijeme Olivia se obraća upraviteljici Massive Dynamica Nini Sharp za pomoć.

Uloge: Anna Trov (Olivia Dunham), Joshua Jackson (Peter Bishop), Lance Reddick (Phillip Broyles), Kirk Acevedo (Charlie Francis), Blair Borwn (Nina Sharp), Jasika Nicole (Astrid Farnsworth), Mark Valley (John Scott) i John Noble (Walter Bishop)
Scenaristi: J. J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci
Redatelj: Alex Graves[/spoiler]

Promakla bi nam vijest da je HorrorHR nije uočio, HRT se izgleda zaboravio pohvaliti press releasom, već je objavljena samo na njihovim stranicama.

2 komentara
  • odustao sam sredinom druge sezone.. jednostavno mi nije leglo sve to skupa. inače, ne volim gledati serije tipa csi, menatlist, bones i slično – a fringe stavljam u isti koš – ekipa “super junaka” koja sve rješava u trenu, više nego pronicljivom intuicijom itd itd. veliki sam ljubitelj sf-a i krimića, i fringe jest neka mješavina toga, iz koje nije ispao sadržaj koji bi se meni svidio.

    takve serije imaju svoju brojnu publiku, pa sam siguran da će i fringe dobro kotirati među domaćim gledateljima koji, gledaju serije na javnoj i domaćim komercijalnim televizijama.

  • Uh, CSI i Fringe u istoj kategoriji? Općenito CSI i Bones u istoj kategoriji…. Fringe je prve sezone većinom proceduralna serija s ponekom mitološkom epizodom, znači jako slično X-Filesima…. u drugoj sezoni ima sve više mitoloških sezona kroz određene slučajeve, a ovaj početak treće nastavlja tu tradiciju…

    Osobno mi je Fringe koplje iznad običnih procedurala i ja preporučam barem da ljudi daju priliku pa možda im se svidi možda ne, i dakako ne odustati u prvim epizodama ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861