FlashForward 1×17: The Garden of Forking Paths – serijala.com
Trenutno čitaš
FlashForward 1×17: The Garden of Forking Paths

FlashForward 1×17: The Garden of Forking Paths

Ova epizoda je dala odgovor na pitanje zašto mi je D. Gibbons/Dyson Frost bio jedini omiljeni karakter u seriji. Prvi put smo ga se pošteno nagledali, a to je sa sobom donijelo dosta njegovih slagalica, smicalica, misterija, i nažalost, njegov flashforward se ostvario, pa je tako umro. Šteta.

Čini se kao da smo njegovom smrću završili s prvim poglavljem priče, te kao da će ona krenuti u nešto drugačijem smjeru od sljedeće epizode. Dosad su njega naganjali, sad kad je napustio ovaj svijet, mogu se okrenuti mogućem ponovnom zatamnjenju, ali imaju i o čemu razmišljati na duge staze, posebice nakon onoga što su vidjeli na velikoj ploči u Zgradi 7. Najupečatljiviji je bio datum skroz na vrhu – 12.12.2016., pored kojega je pisalo “The End”.

To ostavlja puno prostora nagađanjima što bi se tada moglo dogoditi, no prva očita stvar koja pada na pamet je smak svijeta. Ipak, prije tog datuma će se zasigurno dogoditi hrpa stvari, prva  na listi je moguće ponovno zatamnjenje, no time ćemo se baviti kada za to bude vrijeme, a sada je vrijeme da se posvetimo ovoj epizodi. Iznenađujuće, jedna od boljih, napetost je pratila Marka Benforda, uz veliko nestrpljenje i napetu glazbu, pojedini dijelovi ove epizode su bili prilično dobri. Da ipak bude ponešto dosade, pa da i ova epizoda na koncu ipak ne bude drastično bolja, pobrinula se Zoe i njezini mukotrpni razgovori s Aldom. I tu malo iznenađenje, priča je dobrano napredovala, ne samo da se Alda uspjela izvući, nego je stigla usmrtiti Dysona Frosta.

Ono što je vjerojatno većinu gledatelja zanimalo je što će biti s Demterijem. Bio je u Zgradi 7 svezan, nasuprot njega, nekoliko metara dalje je bio pištolj Marka Benforda namješten tako da ga tri puta upuca u prsa nakon što prođe izvjesno vrijeme. Dok je vrijeme prolazilo, Dyson je sredio susret uživo s Markom negdje u zabiti, na nekom brdašcu gdje ni mobiteli nemaju signala. Tu je Dysona ubila Alda, a Mark pomalo shvaćao stvari, naišao na neke slike iz svoje vizije, shvatio rečenice koje je Dyson rekao njegovoj kćerki, i pravac na mjesto gdje je zatočen Demetri. Premda je bilo vrlo gusto, Demetri je spašen, tako da se njegov flashforward, ipak nije ostvario.

Najugodnija stvar u cijeloj ovoj epizodi je bila što su se stvari lijepo povezale, držale gledatelje određeno vrijeme u misteriji, ponešto napetosti, to je dobro. To je ono što očekujemo od serije, šteta samo što dobivamo u slabijoj količini. Dakako, bilo je i boljih epizoda ove sezone, ali s ovom je napravljen dobar posao. Za kraj treba spomenuti još Oliviju Benford. Pojavio se taj novi lik, ime mu ne znam, no on zna dovoljno da ga gledamo dalje u seriji, čini se kako će biti Dysonova zamjena. On poznaje Oliviju, ona ga nikad nije vidjela. Bit će zanimljivo vidjeti na što će to izaći.

punapunapunapraznaprazna

5 komentara
  • šteta što će im se obit u glavu prvih desetak epizoda koje su bile dosadne sapunjare. da su ovako krenuli s radnjom kao ovih zadnjih par epizoda, sad sigurno ne bi morali strijepiti zbog niske gledanosti.

  • A da nije bilo tih 10 epizoda ne bi ni došlo do ovoga, treba to nekako povezat, ne odma skakat

  • yep. ne razumijem česte komentare kako se “priča nije pomakla s mjesta”. i takvi komentari dođu već nakon druge epizode neke serije?! da se radnja odvija tom brzinom bio bi to film, a ne serija…

  • normalno da su morali razviti nekako likove, radnju itd., ali po meni je to odradjeno na potpuno krivi nacin. sa nekim stvarima su totalno ugusili seriju, na pocetku mi se vise cinilo da ce serija biti sve, samo ne SF. u nekim epizodama sam imao dojam da je 44 minuta potroseno samo da bi u zadnjih minutu, pola minute napravili nekakav zaplet.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861