FlashForward 1×14: Better Angels – serijala.com
Trenutno čitaš
FlashForward 1×14: Better Angels

FlashForward 1×14: Better Angels

Zamračenje koje se dogodilo u prvoj epizodi nije bilo jedino, još jedno se zbilo 1991. u Somaliji. Samo jedan čovjek, tada dječačić (Abdi), bio je pri svijesti i svjedočio tom nadasve neobičnom događaju. FBI-ovci su dobro upoznati s time, stoga (napokon) kreću u Afričko naselje.

Bez puno okolišanja, ova epizoda nas vodi izravno u Somaliju, izravno do čovjeka imena Abdi koji je sada tamo glavni. Ekipa FBI-ovaca dolazi istražiti jedan jedini preostali toranj, no da ne upadnu samo tako, odlučili su uzeti pokriće, obukli radnja odijela “Crvene pande”, i ako tko pita, došli su u Somaliju zbog humanitarnih poslova.  Doduše, trebalo se to dogoditi prije dosta epizoda jer odavno se to zna, no razvlačenje priče čini čuda. Nažalost po njih, Abdi nije glup koliko izgleda, shvaća zbog čega su došli. Onda slijedi onaj klasični klišejski dio, par ljudi iz ekipe umre, netko progovori, objasne Abdiju vedriju stranu, on počne surađivati s njima, i svi sretni i zadovoljni idu napokon do tornjeva.

U ovoj epizodi se moglo vidjeti podosta sličnosti sa Lostom, ovdje je mistični toranj ono što su u Lostu bile Dharmine podzemne zgrade, i baš kad uđoše u toranj naiđoše na snimku na kojoj je, osim tamošnjih mještana, i sam D. Gibbons. Opet sličnost s Lostom, da ne kažem kopiranje stvari. No nije to sve, u prvim epizodama smo vidjeli i klokana usred grada, otprilike podjednako neobjašnjivo kao polarni medvjed na zabačenom otoku u Lostu, no u ovoj epizodi vidješmo i crnu kamilu, koliko je dotična životinja tamo uobičajena ili ne, ne bi vam znao reći jer to ne obuhvaća moje područje, no zasigurno nije svakidašnja pojava.

I tako, ekipa je pomalo razgledavala toranj, opipavala teren, te ubrzo naišla na, pa, mogli bismo reći, masovnu grobnicu. Hrpa kostura na podu u jednoj od soba tornja je zasigurno mistična stvar, međutim, ubrzo se otkrije kako su svi ti nesretnici ubijeni nakon što su prije toga posvjedočili što su vidjeli u viziji. Onda klasika ponovno, Abdi naiđe na majčinu ogrlicu, okrivljuje Simona, završi mrtav, i tako smo se i njega riješili. Kad već to spominjem, da napomenem da je ova epizoda obilovala klišejima. Nevjerojatno je koliko je puno stvari s lakoćom predvidjeti, sve klasika do klasike.

Bilo je i nešto akcije, a pojedine scene su djelovale prilično neuvjerljivo, no uz ovo nešto stvari što se otkrilo, možemo reći da je ovo još jedna klasična epizoda u nizu. Dobro, scenaristi su se malo potrudili dodatno zamrsiti stvari, pa je tako Markova kćerka u viziji vidjela kako čiko čiki govori: “Mark Benford je mrtav”. Poslije saznašmo da je jedan čiko Marshall Vogel. Bilo je i izazovnih stvari, recimo, bilo bi neočekivano da Demetri napravi Janis dijete, em on već ima zaručnicu, em ona lezbijka. Nešto malo su pregovarali, bi, ne bi, je li čega bilo ne zna se. Nekako mi se čini da i nije, no možda uspiju barem jednom iznenaditi.

Valja još napomenuti kako se crni niz pada gledanosti nastavlja. Zasigurno ne biste vjerovali da vam je ovo netko govorio dok su se prikazivale prve epizode FlashForwarda, međutim, ovu epizodu je gledalo samo 5.07 milijuna ljudi. Time je ovo postala najmanje gledana epizoda u sezoni, po prvi puta da je pala ispod 6 milijuna, a sad se uisitnu ozbiljno počinjemo pitati – hoće li ostati uopće koji gledatelj do finala sezone?

punapunapunapraznaprazna

2 komentara
  • Nisi napisao najvažniji dio, na samom kraju epizode što je na snimici… biti će zanimljivo čini mi se…

  • Da, to sam izostavio namjerno. Da sam napisao sad, ostalo bi nejasno, ovako možda i pojasne stvari oko toga u sljedećoj epizodi, pa odmah dvije muhe jednim udarcem. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861