Doctor Who: Zbogom Peter, dobro došla Jodie – serijala.com
Trenutno čitaš
Doctor Who: Zbogom Peter, dobro došla Jodie

Doctor Who: Zbogom Peter, dobro došla Jodie

Tradicionalni božićni Who specijal bio je poseban iz više razloga. Prvo, nakon tri pune sezone oprostili smo se od Petera Capaldija, drugo, Steven Moffat prepustio je showrunnersku palicu Chrisu Chibnallu i treće i najvažnije – nakon više od pedeset godina i dvanaest muškaraca, ulogu je preuzela žena, Jodie Whittaker.

“Twice Upon a Time” nije bio posebno zanimljiv i zabavan specijal i Moffatov potpis preko cijele epizode odavao je dojam umora i pravog vremena za prepuštanje Whoa nekome drugome. Iako ne posebno pamtljiv tijekom većine božićne epizode – Moffat je ipak dao sve od sebe u zadnjih deset minuta i sjajno otpratio Capaldija (i samog sebe) u povijest. Nedostajat će nam obojica, ali draž Whoa je koliko je zapravo sve lakše nakon same regeneracije.

Bilo je teško kad je Eccleston otišao, teže kad nas je Tennant napustio, a jednake osjećaje priuštili su i odlasci Smitha i Capaldija. No, sve regeneracije priuštile su nam osjećaj uzbuđenja, misterije i ushićenja na ono što nas čeka. A čeka nas Jodie… ali tek krajem sljedeće godine. Nisu svi bili sretni što će žena preuzeti ulogu novog, odnosno nove doktorice, čak je i BBC morao reagirati priopćenjem kako je “Doktor izvanzemaljac s planete Gallifrey i da Time Lordovi mogu mijenjati spol”.

Pročitaj još

Mi jedva čekamo Jodie i nove epizode najdugovječnije znanstveno-fantastične serije na svijetu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861