Blagi porast gledanosti za Fringe – serijala.com
Trenutno čitaš
Blagi porast gledanosti za Fringe

Blagi porast gledanosti za Fringe

Tjedan dana nakon što nas je Fringe zabrinuo ovećim padom gledanosti, gledanost raste – ali neznatno. Radi se tek o par postotaka i rastu sa ratinga 1,4 na 1,5. Tako je prosječan rating nakon pet emitiranih epizoda 1,66, što bi – barem prema našim nagađanjima – trebalo biti dovoljno za novu sezonu, makar samo 13-epizodnu.

Konkurencija u istom terminu – rating CBS-ovovog CSI: NY porasao je na 1,8, a CW-ov Supernatural imao je rating 1,0, što je manje-više u rangu njegove standardne gledanosti.

Usput, možda ste naletjeli na intervju sa Fringeovim showrunnerima, Jeffom Pinknerom i J.H. Wymanom, koji tvrde da će im 1,2 rating biti sasvim dovoljan za obnovu. Kao što odgovara i TVByTheNumbers… neće. Također, znaju se naći i podaci da Fringe ima najveći rast gledanosti kad se uračuna “naknadno gledanje” (Live + 3 / 7 Day), odnosno DVR. Ti su podaci čisto statistički i u najboljem slučaju samo govore o potencijalu za povećanje gledanosti, no ni u kom slučaju ne uljepšavaju ne baš najbolje podatke o gledanosti “uživo.” Naknadno gledanje snimljenih epizoda omogućava preskakanje reklama, što oglašivačima baš i ne odgovara. A oko njih se sve vrti…

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861