AMC naručio The Walking Dead pilot – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC naručio The Walking Dead pilot

AMC naručio The Walking Dead pilot

Iako je još u osmom mjesecu prošle godine bilo najavljeno kako je AMC (Mad Men, Breaking Bad) otkupio prava na The Walking Dead, tek su sada odobrili snimanje pilota. The Walking Dead je američki strip koji je započet 2003. Radnja je vezana za skupinu preživjelih nakon apokalipse u kojoj zombiji preuzmu svijet. Rick Grimes, policajac iz malenog mjesta u Kentuckyju, glavni je lik stripa, a vjerojatno će tako ostati i u ekranizaciji.

Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile, The Mist…) je napisao scenarij, a naći će se i u redateljskoj fotelji. Darabont je pokušao ekranizirati The Walking Dead i prije par godina, ali tada je poslovao s NBC-jem. Vjerojatno bi ga zamijenili Jay Lenom prije ili kasnije.

walking dead

Još malo ostajemo na stripovima. ABC je prije nekoliko godina otkupio prava na ekranizaciju (nakon što je NBC htio pa odustao od projekta) DC/Vertigo stripa Fables, no od tada do sada nije bilo previše vijesti vezanih uz taj projekt. Kasno 2008. informacija je procurila da će Stu Zicherman i Raven Metzner napisati pilot i tu je negdje stalo. Do prije mjesec dana Bill Willingham (tvorac stripa) govorio je kako je projekt zapao u zaborav, no prije 15-ak dana je na Clockwork Storybookovim (službenim Fables) forumima Willingham rekao kako ima novih vijesti o projektu. Nažalost, nije išao u detalje, ali činilo se da su vijesti dobre. Živi bili, pa vidjeli.

Pročitaj još

fables_small

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861