AMC je pronašao svojeg Preachera za adaptaciju blasfemičnog stripa – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC je pronašao svojeg Preachera za adaptaciju blasfemičnog stripa

AMC je pronašao svojeg Preachera za adaptaciju blasfemičnog stripa

Razvoj televizijske adaptacije prilično… kompliciranog stripa polako se kreće, a AMC je konačno pronašao svog Preachera. To je engleski glumac Dominic Cooper, koji je nedavno glumio Howarda Starka u Marvelovoj Agent Carter te autora Jamesa Bonda u mini-seriji Fleming: The Man Who Would Be Bond.

Na adaptaciji rade Seth Rogen i Evan Goldberg, autorski duo koji je stvorio napušantske filmove Superbad, Pineapple Express, This Is the End i The Interview. Oni će režirati pilot, dok scenarij piše Sam Catlin, scenarist deset epizoda Breaking Bada između druge i pete sezone. AMC je zasad naručio pilot, ali zasad još ne i prvu sezonu serije.

Preacher je priča o Jesseju Custeru, propovjedniku iz Texasa kojeg obuzme Genesis, biće natprirodnih moći koje je stvoreno neodobrenim odnosom anđela i demona. Sada traži samog Boga, koji je iz nekog razloga napustio Nebo i otišao. Donosi razne teme religije, morala i ljudskog stanja, prost je, nasilan i blasfemičan i jedan je od najcjenjenijih stripova u povijesti. Prvi broj objavljen je 1995. godine.

Preacher-AMC

Serija je već ranije pronašla ostale glumce, među ostalim i lika kojeg zovu “Arseface”, unakaženog nakon što si je razvalio lice sačmaricom. Koliko će serija biti vjerna osjetljivom materijalu iz stripa te izgledu Arsefacea… vidjet ćemo. Rogen i Goldberg su “doma” sa sličnim materijalom, ali kabelska televizija ima svoje pragove tolerancije.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861