Hoće li biti druge sezone Daredevila? Odluke još nema – serijala.com
Trenutno čitaš
Hoće li biti druge sezone Daredevila? Odluke još nema

Hoće li biti druge sezone Daredevila? Odluke još nema

Pred malo više od tjedan dana Netflix je izbacio cijelu prvu sezonu Daredevila, koji je vrlo brzo ušao u masovnu televizijsku konverzaciju kao jedna od — ili vjerojatno najbolja igrana stripovska superherojska adaptacija na televiziji… ikada. Logično pitanje se postavlja: kakvi su Netflixovi planovi i kada će serija biti obnovljena za drugu sezonu?

Odgovori su manje-više: “komplicirani” i “vjerojatno ne odmah”. Netflix je dosad podržavao svoje serije i vrlo im brzo davao nove sezone, nekad čak obnavljao i prije njihove premijere. Uzimajući u obzir popularnost te dobre reakcije publike i kritike Daredevil bi u normalnim okolnostima već bio obnovljen, ali stvari su malo kompliciranije.

Daredevil je dio Marvelovog paketa za Netflix koji sadrži još tri druge serije — A.K.K. Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist — čiji će akteri na kraju biti objedinjeni u The Defenders crossover mini-seriju. Analogija je otprilike slična Marvelovim filmovima sa pojedinačnim likovima i njihovim ujedinjavanjem pod Avengers zastavom.

Steven S. DeKnight je netom prije premijere prve sezone komentirao da zapravo ne zna kakvi su Netflixovi planovi te da još nije bilo razgovora o novoj sezoni, niti konkretnih odluka, a isto je ponovio i nedavno za IGN. Njega bi među prvima obavijestili, vjerojatno. Napominje da je serija dio “šezdesetosatnog eksperimenta” i da ovisi o ostatku tog paketa.

Kao što je Iron Man — kao prvi iz prve faze Marvelovog Cinematic Universea — imao dva nastavka prije Avengersa, tako bi i Daredevil sigurno mogao imati dvije sezone prije nego što ga vidimo u The Defendersima. No, Netflix i Marvel očito imaju još dosta sastanaka za odraditi prije nego doznamo njihove planove.

Zasad je najavljeno da će A.K.A. Jessica Jones debitirati negdje krajem godine, a Luke Cage tijekom iduće. Uloga Iron Fista još nije popunjena, tako da je on u nekim daljnjim planovima…

Naša recenzija Daredevila slijedi uskoro, ili barem polovica recenzije, obzirom da je piše kolega Dario.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861