Žica (The Wire) – HTV u listopadu nastavlja emitiranje drugom sezonom – serijala.com
Trenutno čitaš
Žica (The Wire) – HTV u listopadu nastavlja emitiranje drugom sezonom

Žica (The Wire) – HTV u listopadu nastavlja emitiranje drugom sezonom

The Wire (Žica) nastavlja se s emitiranjem na HRT-u odmah po završetku druge sezone. Recenziju ove sjajne serije imali smo ranije, kao i press objavu HRT-a za prvu sezonu. U nastavku slijedi najava druge sezone, putem press objave Hrvatske ratio televizije:

ŽICA, II. – serija

(THE WIRE)

utorak, HTV2, 11.10.2011., 23:00

Drugom sezonom nastavlja se serija Žica, smještena u Baltimoreu, realistična slika vječne borbe dviju skupina ljudi s dviju strana zakona. Serija ih ne portretira crno-bijelom tehnikom, pa niti su svi policajci dobri, niti su svi zločinci loši. Dok je glavna tema prve sezone bila borba protiv droge, središte druge je život i sve teži položaj radnika u baltimorskoj luci.

Pročitaj još

U drugoj sezoni, uz stalne likove, upoznajemo i novu skupinu karaktera koji rade ili se vrte oko baltimorske luke, uključujući Spirosa Vondasa Vondopoulosa, Beadie Russell i Franka Sobotku. Vondas je zamjenik šefa globalne krijumčarske operacije, Beadie Russell je neiskusna lučka policajka i samohrana majka bačena u istragu o višestrukom ubojstvu. Sobotka je vođa sindikata koji se okreće zločinu da bi nabavio novac kojim će spasiti sindikat. Tu su još i Frankov nećak Nick Sobotka, sin Ziggy Sobotka i Grk, Vondasov tajanstveni šef. Sa završetkom druge sezone i okretanjem novim temama, ti se likovi više ne pojavljuju u seriji.

Tako uz istragu o drogi i njezinom učinku na gradsku sirotinju gledamo i muke radnika u gradskoj luci od kojih su neki uhvaćeni u mrežu krijumčarenja droge i druge robe koja stiže u luku. Paralelno pratimo i priču o Barksdaleovoj organizaciji koja nastavlja trgovinu drogom unatoč tome što je Avon u zatvoru.

Uz stalnu glumačku postavu, u ovoj sezoni još glume: Paul-Ben Victor (Vondas), Amy Ryan (Beadie Russell), Chris Bauer (Frank Sobotka), Pablo Schreiber (Nick Sobotka), James Ransone (Ziggy) i Bill Raymond (Grk).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861