True Blood (Okus krvi) i Newsroom (Uredništvo) na regionalnom HBO-u samo dan nakon američke premijere – serijala.com
Trenutno čitaš
True Blood (Okus krvi) i Newsroom (Uredništvo) na regionalnom HBO-u samo dan nakon američke premijere

True Blood (Okus krvi) i Newsroom (Uredništvo) na regionalnom HBO-u samo dan nakon američke premijere

True Blood

Putem press najave s HBO-a:

EKSKLUZIVNA PRETPREMIJERA V. SEZONE HIT SERIJE „OKUS KRVI“ TE NOVE HBO SERIJE „UREDNIŠTVO“ SAMO DAN NAKON AMERIČKE PREMIJERE NA HBO ON DEMAND-u

UZ OKUS KRVI I UREDNIŠTVO, U HBO ON DEMAND PONUDI GLEDAJTE I

II SEZONU KONTROVERZNE SERIJE “OBITELJ BORGIA”

Zagreb, 04.06.2012

OKUS KRVI V – PREMIJERA PETE SEZONE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE

Vrijeme emitiranja: od 11. lipnja, ponedjeljkom HBO On Demandu, samo dan nakon američke premijere

Serijal “Okus krvi”, nominiran za nagradu Emmy, s 12 novih epizoda svoje pete sezone, kreće u ponedjeljak, 11. lipnja 2012., ekskluzivno na HBO On Demandu. Serija u kojoj se isprepliću romansa, neizvjesnost, misterija i humor, smještena je u svijet gdje vampiri i ljudi žive zajedno, a vampiri su, zahvaljujući pronalasku sintetičke krvi, napustili svoje kovčege.

Serija prati konobaricu Sookie Stackhouse (Anna Paquin) koja je ujedno i vila s telepatskim sposobnostima, vampira Billa Comptona (Stephen Moyer) i vampira Erica Northmana (Alexander Skarsgård). Alan Ball (kreator Emmyjem nagrađene HBO-ove serije “Dva metra pod zemljom”) je ujedno i kreator i izvršni producent serije, utemeljene na bestseler romanima o Sookie Stackhouse, koje je napisala Charlaine Harris.

Glumci koji će ponoviti svoje uloge su: Ryan Kwanten kao Sookiein problematični brat Jason Stackhouse, Rutina Wesley u ulozi njezine najbolje prijateljice Tare Thornton, Sam Trammell u ulozi Sookieinog šef,a mjenjolika, Sama Merlottea, Nelsan Ellis kao njezin rođak britkog jezika -Lafayette Reynolds, Chris Bauer kao serif Andy Bellefleur; Carrie Preston kao konobarica Arlene Fowler, Todd Lowe kao Andyjev rođak Terry Bellefleur, Jim Parrack kao Hoyt Fortenberry, Deborah Ann Woll kao vampirica Jessica Hamby, Kristin Bauer van Straten ku ulozi  Ericove poslovne partnerice Pam, Joe Manganiello kao vukodlak Alcide, Lauren Bowles kao Holly, Denis O’Hare u ulozi vampirskog kralja Mississippija – Russella Edgingtona; Michael McMillian kao vampir Steve Newlin; Janina Gavankar kao mjenjolik Luna.

Novi glumci u petoj sezoni “Okusa krvi” su: Scott Foley kao Patrick Devins, ratni veteran Iračkog rata koji u Bon Temps dolazi kako bi pronašao svog ratnog suborca, Terryja Bellefleura; Christopher Meloni kao Roman, Valentina Cervi kao Salome i Lucy Griffiths kao Nora, kancelarke Vampirskog vijeća.

Epizoda 1:

Vrijeme emitiranja: Ponedjeljak, 11. lipnja na HBO On Demandu

Sookie (Anna Paquin) i Lafayette (Nelsan Ellis) bore se s posljedicama Tarinog (Rutina Wesley) ranjavanja i čiste nered koji je za sobom ostavila Debbie Pelt. U isto vrijeme, Bill (Stephen Moyer) i Eric (Alexander Skarsgård) rješavaju svoje vlastite probleme. Posjećuje ih Nora (Lucy Griffiths), žena iz Ericove prošlosti. Alcidov (Joe Manganiello) čopor vukodlaka, u potrazi za Marcusom, napada Sama (Sam Trammell). Iskorištavajući Billovu odsutnost, Jessica uživa u slobodi i zabavlja se sa studentima. Alcide posjećuje Sookie i upozorava je da se Russell Edgington (Denis O’Hare) ponovno pojavio u mjestu.

Napisao Brian Buckner; redatelj Daniel Minahan.

Epizoda 2:

Vrijeme emitiranja: Ponedjeljak, 18. lipnja na HBO On Demandu

Bill i Eric se nalaze u prostorijama Vampirskog vijeća u New Orleansu i na vlastitoj koži iskušavaju brutalne vampirske tehnike ispitivanja. Pam (Kristin Bauer van Straten) se prisjeća svog života prije nego što je postala vampirica – kada je u San Franciscu vodila bordel u kojem je prvi put susrela Erica. Vukodlaka J.D. (Louis Herthum) i Rikki (Kelly Overton) odaju počast Marcusu, dok Alcide u tome ne želi sudjelovati niti želi preuzeti funkciju vođe koja mu zakonito pripada. U grad dolazi Martha Bozeman (Dale Dickey) koja želi vidjeti svoju unuku, uzrokujući pritom konflikt između Sama i Lune (Janina Gavankar). Arlene (Carrie Preston) poskušava pronaći uzrok Terryjevom nepredvidljivom ponašanju, a Steve Newlin ima zanimljivu ponudu za Jessicu.

Napisao Mark Hudis; redatelj Michael Lehmann.

Epizoda 3:

Vrijeme emitiranja: Ponedjeljak, 25. lipnja na HBO On Demandu

Bill i Eric bore se za svoje živote s kancelarima Vampirskog vijeća i njihovim vođom Romanom (Christopher Meloni). Sookie, koja se boji Russellovog povratka, odlazi u Fangtasiu i moli Pam za pomoć. Pam je obuzeta uspomenama o Ericu, a katkad joj se u sjećanjima javljaju čudne slike umorstava u bordelu koji je vodila prije nego što ju postala vampirica. Jason se susreće svoju nekadašnju srednjoškolsku učiteljicu, a njihov susret na površinu izvlači nerazrješene osjećaje.

Napisao Raelle Tucker; redatelj David Petrarca.

Serija “Okus krvi” prošle je godine nominirana za 4 nagrade Emmy, među kojima se našla i ona za najbolju gostujuću glumicu u dramskoj seriji (Alfre Woodard).

Kreator serije “Okus krvi” je Alan Ball; serija je utemeljen na romanima o Sookie Stackhouse, autorice  Charlaine Harris. Izvršni producenti su Alan Ball i Gregg Fienberg, ko-izvršni producenti su Brian Buckner, Alexander Woo, Raelle Tucker, Mark Hudis i Angela Robinson, a koproducenti su Christina Jokanovich, Marlis Pujol i David Auge.

UREDNIŠTVO – PREMIJERA NOVE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE!

Vrijeme emitiranja: od 25. lipnja, ponedjeljkom na HBO GO-u i HBO On Demandu, samo dan nakon američke premijere

od 25. lipnja, ponedjeljkom u 20.05h na HBO-u

Nova dramska serija iz originalne HBO produkcije, THE NEWSROOM, koju potpisuje Aron Sorokin, prati voditelja vijesti na kabelskoj televiziji (Jeff Daniels), njegovu novu izvršnu producenticu (Emily Mortimer), zaposlene u redakciji i njihovog šefa. Oni zajedno odlučuju krenuti na patriotsku i pomalo donkihotovsku misiju – trude se raditi kvalitetan informativni program usprkos brojnim korporativnim i komercijalnim preprekama kao i svojim osobnim previranjima.

OBITELJ BORGIA II – NOVA SEZONA SERIJE O NAJOZLOGLAŠENIJOJ DINASTIJI NA SVIJETU

Vrijeme emitiranja: petkom na HBO GO-u i HBO On Demandu

petkom u 21.05h na HBO-u

Obitelj Borgia predstavlja kompleksan, neuljepšan portret jedne od najintrigantnijih obitelji u povijesti. Dobitnik Oscara Jeremy Irons glumi lik Rodriga Borgie, prepredenog i manipulativnog patrijarha obitelji Borgia koji se uzdiže do najviših krugova moći u renesansnoj Italiji i postaje papa Aleksandar VI. Kako bi učvrstio svoju moć, Aleksandar regrutira članove svoje obitelji koji polažu zakletvu kako će se osvetiti moćnim plemićkim kućama čiji članovi su mu se usudili suprotstaviti. Aleksandrov pravi problem su njegova djeca, koja odrastaju i prkose njegovom autoritetu. Lucrezia stvara neobičan savez između Vanonozze i Julie te zajedno s njima kuje plan protiv vatikanske korupcije. Rivalstvo između braće Cesarea i Juana uskoro će se pretvoriti u mržnju, jer njihov otac nepokolebljivo favorizira Juana. U drugom dijelu Rima, Aleksandrov stari neprijatelj Della Rovere tajno ulazi u grad i kuje zavjeru kako bi ga ubio.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861