Treba li i početak nove sezone Grey’s Anatomy biti — poništen? – serijala.com
Trenutno čitaš
Treba li i početak nove sezone Grey’s Anatomy biti — poništen?

Treba li i početak nove sezone Grey’s Anatomy biti — poništen?

Nedjelja je sama po sebi okej dan tako da nedostaci mogu uvjetovati manje ili više loše varijante jednog u globalu dobrog dana. Npr. kao kad skuhaš prvu kavu i shvatiš da više nema mlijeka. Kava je ok, popit ćeš ju jer je to — kava, ali bez mlijeka zapravo nije onaj gušt, onaj umami koji tražiš. E pa tako nekako je počela i nova sezona Grey’s Anatomy. Dobra doza drame, ali bez mlijeka.

Što bi bio najveći uzrok nezadovoljavajućeg okusa? Vjerojatno pretvaranje Alexa u monstruma nasilnika pod kakvog bi možda prošao na početku serijala. Podsjetimo se, prošla sezona završava njegovim nasrtajem na DeLucu koji se slučajno našao “on top” pijane Jo, a ova epka nastavlja tamo gdje smo stali samo što nam je DeLuca fizički neprepoznatljiv (možda su uštedjeli nešto para na nekom anonimusu tko zna) i mi spoznajemo kako je Alex kojeg već sezonama pratimo kao dragog, stabilnog, pažljivog lika, postao nasilnik izvan svih granica. Stvaranje napetosti očekivanjem tko će i kako prijaviti da je odgovoran za stravičan facelift upravo ovaj pedijatar, je apsolutno umjetno i nenapeto.

Meredith se cijelu epizodu provlači u pozadini, u trenirci, umornog lica i pokušava biti oslonac Alexu, demonstrirajući svoju lojalnost iako shvaća da je to što je učinio jako jako loše. Zanimljivo je da se nije mnogo čudila novom licu svoga prijatelja. Alexa, ne DeLuce. Je li Alexu toliko dosadilo naganjati Jo i povrijedilo njezino odbijanje braka (koja je već udana – pazi nepremostivog problema koji mu nije mogla otkriti jer je taj brak očito neka karikatura) da je sasuo šakama sav bijes na krivu osobu? Koliko je gadno bilo pokazuje zapravo, osim samih ozljeda, PTSP kojeg DeLuca doživljava svaki put kada vidi Alexa i koji je zapravo jedina stvarno dobro napravljena stvar u ovoj epizodi.

Naime, druga priča koju pratimo je vrtićka. Ne, nije fokus na Meredithinoj djeci nego na sestri. Maggie ima crush na Rigsa i Meredith joj nikako ne može reći da se već spetljala s dotičnim gospodinom. Nikako. Pa ćemo to gledati razvučeno kroz još najmanje dvije epizode. “Nemoj mi više nikad lagati” kaže Maggie nakon što saznaje da je Mer cijelo vrijeme znala za Alexa. “OK”, kaže Mer. S figama u džepu. Nastalu situaciju Mer koristi kako bi odbila Rigsa od sebe i zapravo joj to daje prostora za njezin poznati hard to get manevar. Ipak, voljela bih da je Shonda našla neki drugi razlog za to, a ne priču s “djevojčicom” Maggie zaljubljenom u sestrinog dečka jer se čovjek pita je li gleda Grey’s ili Pretty Little Liars.

U otvaranju sezone imali smo priliku vidjeti live sve likove osim Hunta i Amelije koji su vjerojatno medenom mjesecu (vidjeli smo ih u kratkom flashbacku na svadbu). Jedan od klasičnih Anatomija momenata je bio i razgor Chaterine i  April oko imena novorođenog Avery potomka. Ostatak epizode je bio drama, ali ona loša drama, pogotovo preglumljavanje Jo, zatim scenaristička razina vrtića i loša atmosfera. Bez mlijeka. Ostaje nada da je prva epizoda 13. sezone namjerno lošija, a i prigodno se zove Undo te da će  nas sljedeća ostaviti bez daha. Kao u najboljim danima serije.

2 komentara
  • Napokon malo o Greysu na serijali! Hvala Azra! <3 I meni je još uvijek napeta serija, iako je ovaj početak mlak.

  • Hunt i Amelia se pojavljuju u epizodi….plešu na svom vjenčanju. Početak serije je očajan i pun krivih koraka al ne toliko koliko ovaj članak tipfelera.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861