Tihi amen za Showtimeov The Borgias nakon tri sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Tihi amen za Showtimeov The Borgias nakon tri sezone

Tihi amen za Showtimeov The Borgias nakon tri sezone

Dexter i Homeland dvije su najrazvikanije i najpopularnije Showtimeove drame, no The Borgias nikada nije ulovio ni približan broj poklonika, ni značajnu naklonost kritike. Tako će bez veće pompe završiti nakon tri sezone, 16. lipnja. Serija o jednom od najozloglašenijih Papa u povijesti, Aleksandru VI, bila je svojevrsni spiritualni nasljednik Tudora, Showtimeove prethodne glamurozne povijesne ekranizacije sa dosta golih sisa.

Iako je njen autor, Neil Jordan, zamislio priču koja bi se protezala kroz četiri sezone, konsenzus većine ključnih strana bio je da se serija završi ove godine. Deadline.com piše da je Jeremy Irons, glavni glumac serije, nakon snimljene posljednje scene sezone smatrao kako je to dobar kraj serije, a Jordan nije bio siguran da ima materijala za još 10 sezona. Ni Showtime nije bio pretjerano zagrijan za novu sezonu, pa su čak otpisali Jordanov plan završetka dvosatnim filmom kao preskup i neisplativ.

Showtimeova serija bila je prva od dvije donedavno aktualne serije o poglavaru Katoličke crkve s prijelaza 16. stoljeća. Tom Fontana, autor Oza i trenutno aktualne BBC-jeve povijesne krim-drame Copper, kreirao je francusko-njemačku seriju snimanu u Češkoj na engleskom jeziku, također jednostavno nazvanu Borgia. Debitirala je 2011. godine, samo tri mjeseca nakon spomenute otkazane serije. Dosad su snimljene dvije sezone, a za američku regiju otkupio ju je Netflix.

3 komentara
  • Mislim da nije pomoglo što je verzija koju je snimio Canal+ sa znatno manjim buđetom ispričala istu priču na superiorniji način.

  • stvarno sam zavoljela ovu seriju, iako od 3 sezone 2. je definitivno najjača. kraj baš i ne ostavlja zaokruženi kraj, bilo bi savršeno da je realiziran dvosatni film.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861