Starz obnovio Magic City dva tjedna prije emitiranja prve epizode – serijala.com
Trenutno čitaš
Starz obnovio Magic City dva tjedna prije emitiranja prve epizode

Starz obnovio Magic City dva tjedna prije emitiranja prve epizode

Starz je obnovio svoju sljedeću novu seriju, Magic City, i to dva tjedna prije emitiranja prve epizode. Serija će službenu premijeru imati 6. travnja, ali pilot će biti prikazan tjedan dana ranije, 30. ožujka uz finalnu epizodu druge sezone Spartaka. Zašto Starz nije jednostavno stavio “pravu” premijeru tada? Tko će ih znati, ali Deadline kaže da planiraju “agresivnu marketinšku kampanju,” koja uključuje ponudu prvih triju epizoda unaprijed, na različitim platformama. Što će reći, naći će svoj put i do “alternativnih izvora.”

Novom serijom Starz se nastavlja poigravati različitim povijesnim razdobljima, nakog starog rima i srednjovjekovne Engleske, ovog puta odlazi u nešto bližu povijest. Magic City smješten je u Miami 1959. godine i prati mafijaše, političare i ostalo visoko društvo koje se vrti oko popularnog hotela i najekskluzivnijeg mjesta u gradu. Vlasnik hotela je Ike Evans, kojeg glumi Jeffrey Dean Morgan (Supernatural, Grey’s Anatomy, Watchmen) aka. jeftiniji Javier Bardem, a serija će također pratiti i Evansov privatni život, njegove odnose sa kompliciranom obitelji i mafijom te tadašnje političke prilike. Vrijeme radnje poklapa se s dolaskom Fidela Castra na vlast u Kubi, koji gasi Havanu kao kockarski raj. Ostatak glumačke postave čine Olga Kurylenko (Hitman), Danny Huston (X-Men Origins: Wolverine), Steven Strait (10 000 BC), Jessica Marais (Legend of the Seeker).

Starz je ovime nastavio tradiciju ranog obnavljanja svojih novih serija. Druge dvije njihove aktualne drame, Spartacus i Boss, također su bile obnovljene već prije emitiranja pilota — za razliku od lanjskog Camelota, koji je bio otkazan na kraju prve sezone. Sličnu trigger happy naviku obnavljanja serija ima i HBO, koji u zadnje vrijeme obnavlja serije nakon prve emitirane epizode u sezoni. Obje mreže baziraju se na pretplatama, a ne prihodima od oglašavanja, tako da im je ukupna gledanost manje bitna od, recimo, reputacije i branda. Boss je, primjerice, u prvom emitiranju sredinom sezone znao padati na 200-tinjak tisuća gledatelja, dok aktualna sezona Spartaka bez problema privlači preko milijun.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OtzcbLmUlN8[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W-1RcHTqoLk[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZJcErxap9ww[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PG9hcR_Atho[/youtube]
5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861