Sherlock, britanska mini-serija u prosincu na AXN-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Sherlock, britanska mini-serija u prosincu na AXN-u

Sherlock, britanska mini-serija u prosincu na AXN-u

Putem press objave s AXN Adrie:

SHERLOCK – PRERADA VJEČNOG KLASIKA NA AXN-u

12. prosinca AXN premijerno prikazuje prvu epizodu miniserije „Sherlock“, koja pripovijeda poznatu priču o najslavnijem engleskom detektivu i njegovu prijatelju dr. Johnu Watsonu, ali u suvremenom okruženju.

Slavni i iznimno inteligentni detektiv, obdaren čudesnim vještinama zapažanja, zaključivanja i bistrom logikom, sada je spreman razriješiti opskurne zločine u Londonu 21. stoljeća. Zvijezde triju 90-minutnih epizoda su Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) i Martin Freeman (Watson), junak „Vodiča kroz galaksiju za autostopere“. Tri epizode naslovljene „Skica u ružičastom“, „Slijepi bankar“ i „Velika igra“ napisao je i producirao Škot Steven Moffat, tvorac novog „Doktora Whoa“.

Ekscentrični detektiv i njegov briljantni prijatelj vode istragu na AXN-u tri tjedna zaredom, svakog ponedjeljka u 21h.

Sinopsisi epizoda

Epizoda 1 – Skica u ružičastom

Žena u ružičastom leži mrtva u napuštenoj kući. Četvrta je u nizu naizgled nemogućih samoubojstava. Inspektor Lestrade najbolji je kojeg Scotland Yard ima, ali čak i on zna da mu može pomoći samo jedan čovjek. Drugdje u Londonu, ratni heroj, otpušten iz Afganistana kao vojnik s invaliditetom, upoznaje neobičnog, ali karizmatičnoga genijalca koji traži cimera; dr. John Watson i Sherlock Holmes susreću se po prvi put.

Epizoda 2 – Slijepi bankar

U Watsonovu novom životu nema dosadnog trenutka – na kraju krajeva, dijeli stan sa Sherlockom Holmesom. Ali rješavanje tajna ne plaća račune. Nevolja je u tome što Sherlockova ideja o posjetu banci nije ono što je Watson imao na umu.

Tajanstvene šifre pojavljuju se na zidovima po cijelome Londonu, a tko god ih vidi, umre za nekoliko sati, bilo u bogatome financijskom središtu grada ili u srcu putujućeg kineskog cirkusa. Sherlock i Watson moraju dešifrirati smrtonosne simbole prije nego što još netko postane žrtvom tajanstvenog Crnog Lotosa.

Epizoda 3 – Velika potjera

Dok očajava nad ingenioznošću londonskih kriminalaca, Sherlocka pozovu istražiti naizgled vrlo običan slučaj – mladi državni službenik nađen je na tračnicama razbijene glave. Slučaj se čini sasvim jasnim – ili barem on tako misli.

Ubrzo se podiže zastor i otkriva zastrašujuću igru mačke i miša u kojoj pomahnitali bombaš pokušava nadmudriti Sherlocka. Dvadeset godina staro ubojstvo, krvlju natopljen automobil, ponovno otkriveno djelo starog majstora vrijedno milijune – upravo je to pustolovina u kakvoj Sherlock i John najviše uživaju, ali tko stoji iza tih kobnih zagonetki? London će postati bojišnica na kojoj će se Sherlock suočiti s jedinom osobom sposobnom da ga porazi.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861