Renesansni izumitelj-zavodnik Da Vinci na regionalnom Foxu krajem travnja – serijala.com
Trenutno čitaš
Renesansni izumitelj-zavodnik Da Vinci na regionalnom Foxu krajem travnja

Renesansni izumitelj-zavodnik Da Vinci na regionalnom Foxu krajem travnja

Najiščekivaniju seriju sezone, sudeći prema našoj prošloljetnoj velikoj anketi, moći ćete gledati na našim ekranima vrlo brzo nakon američke premijere. Regionalni Fox emitirat će Da Vinci’s Demons od 22. travnja, svakog ponedjeljka u 21 sat. Originalnu premijeru u SAD-u na Starzu serija će imati 12. travnja.

Da Vinci’s Demons je posljednja serija mreže Starz koja dosadnoj povijesti daje dodatni sjaj i glamur (i hrpetinu velikodušnih povijesnih scena seksa). Ovog puta, Leondarda Da Vincija — kojeg ste vjerojatno ranije zamišljali kao bradatog starca zatvorenog u svoj atelje — prikazuje kao mlađahnog crnokosog genijalca i ženskara. Iako svi tootalno znaju da je bio gay.

Autor serije je David S. Goyer, najpoznatiji po tome što je držao svijeću Chrisu Nolanu kada je pisao trilogiju o Vitezu tame, ali i po nizu filmskih strip adaptacija poput Blade trilogije i obaju Ghost Rider filmova. Također, na televizijskoj strani nije imao mnogo uspjeha — sa Brannonom Bragom sukreirao je propali FlashForward, a sa istim autorom surađivao je na jednako kratkovječnom i zaboravljivom Thresholdu.

Prvo trailer, a potom prenosimo što marketingaši kažu o seriji:

U svijetu gdje su misao i vjera kontrolirani, jedan čovjek bori se kako bi oslobodio znanje. Tajna povijest zapanjujućeg života Leonarda Da Vincija otkriva portret mladog čovjeka opterećenog nadljudskim umom. On je heretik koji se namjerio razotkriti laži vjere; pobunjenik koji želi zbaciti elitističko društvo; izvanbračni sin koji žudi za priznanjem svojeg oca. Zatječe se usred oluje koja se spremala stoljećima, sukoba istine i laži, vjere i razuma, prošlosti i budućnosti. Njegove težnje protiv njega koriste onodobni protivnici – vabeći ga u igru zavođenja gdje ga najviše trebaju oni koji preziru njegov intelekt. Leonardo se bori protiv neprijatelja koji koriste povijest da bi potisnuli istinu. Heroj oboružan samo umom, Da Vinci se sam suprotstavlja tami u sebi, ali i tami oko sebe. Suočenog s nesigurnom budućnošću, njegova potraga za znanjem gotovo ga uništava dok istražuje granice svojeg razuma. Da Vinci se okreće svojem umu i pretvara u nezaustavljivu silu koja cijelu eru izvlači iz tame i gura prema svjetlu. Njegova priča postaje pogled u naš svijet i zove nas da se priključimo njegovoj borbi za slobodnu budućnost.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861