Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica” — 11. veljače na HBO GO-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica” — 11. veljače na HBO GO-u

Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica” — 11. veljače na HBO GO-u

Nova sezona HBO serije inspirirane bestseler romanima poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante “Genijalna prijateljica” (My Brilliant Friend) imat će premijeru 11. veljače putem online video streaming usluge HBO GO, kada će biti dostupne prve dvije epizode. Svakog utorka će u HBO GO ponudu stizati po dvije nove epizode.

“Genijalna prijateljica” govori o starijoj ženi Eleni Greco koja, nakon što joj najbolja prijateljica Lila netragom nestane, počne pisati priču o njihovu 60-godišnjem prijateljstvu. Priča počinje 1950-ih na opasnim ulicama Napulja.

Događaji koje pratimo u novim epizodama nastavljaju se ondje gdje je završila prva sezona. Lila (Gaia Girace) i Elena (Margherita Mazzucco) imaju šesnaest godina. Lila se tek udala, ali vjeruje da je izgubila vlastiti identitet kad je uzela muževo prezime. Elena je uzorita učenica, ali na Lilinoj svadbi shvaća da nije sretna ni u svojoj četvrti ni izvan nje. Na praznicima na Ischiji dvije prijateljice ponovno se susreću sa starim prijateljem iz djetinjstva Ninom Sarratoreom koji je u međuvremenu postao obećavajući student. Slučajni susret zauvijek mijenja prirodu njihove veze šaljući ih u dva potpuno različita svijeta. Lila postaje vješta asistentica prodaje u elegantnoj trgovini obuće u središnjem Napulju u vlasništvu moćne obitelji Solara, dok Elena uporno nastavlja sa školovanjem i spremna je napustiti grad kako bi otišla na fakultet u Pisi.

Serija je nastala je kao HBO i RAI FICTION koprodukcija u režiji je Saverija Costanza. Producenti su Lorenzo Mieli, Mario Gianani i Domenico Procacci, koji su ujedno i izvršni producenti uz Paola Sorrentina, Jennifer Schuur, Elenu Recchiju i Guida De Laurentiisa. Priča je temeljena na drugom romanu Napuljske tetralogije Elene Ferrante.

Sve epizode prve sezone serije “Genijalna prijateljica” dostupne su odmah putem HBO GO-a.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861