Obnova za The Americans, jednu od najboljih serija na televiziji – serijala.com
Trenutno čitaš
Obnova za The Americans, jednu od najboljih serija na televiziji

Obnova za The Americans, jednu od najboljih serija na televiziji

Ako gledate i volite FX-ov The Americans, uputite neko pismo podrške ili pošaljite srp i čekić na adresu mreže kao znak zahvale (u biti nemojte). Serija je obnovljena za četvrtu sezonu sprkos vrlo niskoj gledanosti, nedostatku ikakvih (zasluženih nagrada) i generalnoj podcijenjenosti.

Serija će tako sigurno odraditi svoju priču i privesti je kraju, bilo to iduće godine ili nakon još jedne. Šef mreže, John Landgraf, je početkom godine izjavio da misli da serija može odraditi bar pet sezona.

Sovjetski špijuni u Americi osamdesetih nisu privukli značajnu publiku, bome ni Akademiju ili ostale žirije popularnijih nagrada; tek malo glasniju kritiku. Ne tako davno, FX je bio prisiljen otkazivati ovako slabo gledane, iako dobre serije — Terriersi ili Lights Out — no mreža danas stoji nešto bolje.

Novih trinaest epizoda dolazi sljedeće godine, dok aktualna sezona prema planu završava krajem travnja.

5 komentara
 • S ovom gledanošću serija bi lani vjerojatno bila otkazana, kao i The Bridge, ali sada duboko u trećoj sezoni to se tolerira, pogotovo kad je SoA završio a Justified završava, tako da je The Americans postao FX-ov novi brend, unatoč slaboj gledanosti.
  Šteta što će trajati samo 4-5 sezona jer s obzirom da depiktira Hladni rat i da su tek u 1983., vjerojatno će kao i Boardwalk Empire imati neki veliki time jump, što ja baš i ne volim ali eto.

 • ova treca sezona prilicno bzvz, sve nesto usporeno i o nicemu, razvlace taj Afganistan do bola. No drago mi je da ide dalje.

 • Treba pogledati puno epizoda da bi se navukao na seriju, barem je kod mene tako bilo a žaalosno je što je mnogima prošla ispod radara jer je stvarno riječ o kvalitetnoj seriji koja je nadasve realna i pokazuje koliko su nemilosrdne bile obje strane u sumanutoj utrci u naoružanju. S druge strane, 4-5 sezona je sasvim dovoljno jer onda serija gubi na svježini, barem je tako bilo u većini serija koje sam pogledao.

 • Super se Amerikanci bas zasluzuju nova sezona, i onako off topic da pitam dal ce bice recenzija na CBS-ov The Odd Couple. Gledao sam neku epizodu tako slucajno nakon TBBT i cinilo mi se OK nasmijali me…

  • Kad god netko pita za recenziju, cesto velim ‘mozda’ makar ne planiramo trenutno…
   Ali sad ti definitivno mogu reci ‘ne, definitivno ne’.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861