Netflixov Spinning Out je otplesao svoje, kao i Ray Donovan na Showtimeu – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflixov Spinning Out je otplesao svoje, kao i Ray Donovan na Showtimeu

Netflixov Spinning Out je otplesao svoje, kao i Ray Donovan na Showtimeu

Otkazivanje ove dvije potpuno različite serije je svim pratiteljima televizijskih novosti došao kao veliki šok. Netflix možda više nije tako blagonaklon prema svojim serijama, ali Showtime je svakako iznenadio s udarcem sjekire po svojoj dosta popularnoj seriji.

Prvo, Netflix je otkazao svoju klizačku dramu Spinning Out samo mjesec dana od premijere, što nije prvi put da je streaming servis izveo ovakav potez. Budući da nekih općepoznatih podataka o gledanosti Netflixovih serija nema, čelnici mreže u svojem odlučivanju o budućnostima novih i starih projekata koriste podatke o razvikanosti serije na društvenim mrežama — koliko je lajkova dobila na Instagramu, pregleda na YouTubeu, mentiona, retweetova i reakcija na Twitteru, komentara na Facebooku i slično. Kako ova dosta mlada serija nije uspjela u mjesec dana pronaći svoju publiku, Netflix joj je teška srca dao nogu.

Spinning Out prati Kat Baker (Kaya Scodelario), perspektivnu klizačicu koja se teško ozlijedila nakon katastrofalnog pada i koja razmišlja objesiti svoje klizaljke o klin. No, kad joj se ukaže prilika za nastavak karijere u paru s muškim klizačem Kat riskira otkrivanje svojih tajni koje bi joj mogle uništiti život. Kat će se sa svojim demonima boriti što na ledu, što izvan njega, a u ostalim ulogama pojavljuju se January Jones, Willow Shields, Johnny Weir i Will Kemp. Sve epizode izašle su 1. siječnja.

A druga, još šokantnija vijest, stigla je sa Showtimea koji je bez ikakve prethodne najave iznenadno otkazao Raya Donovana nakon sedam sezona. Finale zadnje sezone emitiralo se prije tri tjedna, a zvijezda serije Liev Schreiber je na Instagramu pozvao fanove da daju mreži do znanja žele li gledati seriju u još jednoj sezoni. Jedan od čelnika mreže Gary Levine najavio je prošli mjesec i da se Ray Donovan bliži svome kraju, implicirajući time da bi osma sezona mogla biti zadnja za seriju, kako je i okvirno planirano od samog početka. No, nakon otkazivanja, doznaje se da showrunner serije David Hollander nije imao pojma da se ovakve stvari planiraju te prethodno finale nije ni u kojem slučaju planirao kao finale serije.

Doduše, vijest o otkazivanju Raya Donovana nismo pretrpjeli kao veliki gubitak, budući da za seriju jedino čujemo na Emmyjima gdje se Schreiberovo ime redovito provlači u glavnoj muškoj kategoriji. Zašto je Showtime odlučio prekinuti dramu baš sad, bez obnove za osmu i zadnju sezonu, zasad nije poznato, no mreža je barem ponosna na snažnu gledanost s kojom se oprostila.

View this post on Instagram

Slainte.

A post shared by Liev Schreiber (@lievschreiber) on

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861