Netflix: Naručena druga sezona tinejdžerske misterije The Society – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix: Naručena druga sezona tinejdžerske misterije The Society

Netflix: Naručena druga sezona tinejdžerske misterije The Society

Ravno dva mjeseca od premijere svih deset jednosatnih epizoda, Netflix je obnovio The Society za drugu sezonu s premijerom 2020. godine. Snimanje bi trebalo započeti krajem ove godine, a koliko je zasad poznato, čitava ekipa ispred i iza kamere ostaje netaknuta.

Ne mogu opisati koliko sam oduševljen što se The Society vraća u drugoj sezoni. S jedne strane sam bio gotovo siguran da će ova nova tinejdžerska misterija zaraditi novi paket epizoda jer su tinejdžeri profitabilna publika, a ovo je Netflix. No, s druge strane sam nekako slabo uočavao buzz koji stvaraju Netflixove serije na društvenim mrežama, što je ovom streaming servisu izrazito bitan faktor kod odlučivanja o sudbinama svojim projekata. Iskreno se nadam da će recenzije na ovu seriju biti, a sad barem imam veću motivaciju kad sam tu istu recenziju i najavio.

U konačnici su se moji strahovi oko otkazivanja pokazali iracionalnima jer je serija upravo obnovljena za drugu sezonu što je kroz zanimljiv jednominutni video poručio niz glavnih glumaca.

The Society je priča o generaciji tinejdžera iz gradića West Hama koji zbog nepodnošljiva smrada u gradu odlaze na ekskurziju dok se problem ne riješi. No, tijekom putovanja, cesta im je blokirana pa su sva djeca vraćena nazad u grad gdje otkrivaju da nikoga drugoga – nema. Grad je potpuno prazan, dok sve oko njih izgleda isto kao kad su ga napustili nekoliko sati ranije. Iduće jutro, tinejdžeri otkrivaju da je grad ograđen gustom šumom te je svaki kontakt s vanjskim svijetom u potpunosti odsječen, kao da ništa drugo osim tog grada ne postoji.

Ono što me je posebno dojmilo oko The Societyja nije ta nadnaravna komponenta koja se tu i tamo spomene kroz epizode (što je, realno, bilo za očekivati jer neće sad tu neka drama pričati svaku epizodu o glavnoj misteriji kad ima drugih aduta), nego način na koji je opravdan naslov serije. Grupa tinejdžera koja je odrasla u sustavu strogo određenih pravila i zakona, sada se našla u anarhiji koja vrlo brzo dolazi na naplatu. Flertanje sa socijalizmom, pokušaji demokracije, autoritarni režimi, primjenjivanje zakona po sjećanju – sve su to elementi koji se pojavljuju kroz prvu sezonu ove serije.

Ako ste bili ljubitelj serija poput The 100, Under The Dome i Wayward Pines, a samo ste htjeli više tinejdžera u njima, ovo je serija za vas. Da se razumijemo, ima ona i svojih mana koje su me frustrirale od samog početka, ali što se tiče izvedbe i tinejdžerske (re)organizacije društva, ne vidim kako bismo u istoj situaciji to napravili drugačije.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861