NBC konačno odredio datum premijere drame Awake – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC konačno odredio datum premijere drame Awake

NBC konačno odredio datum premijere drame Awake

Ova se vijest očekivala još od početka siječnja i katastrofalne premijere remakea filma The Firm, koji je uspio oboriti rekord kao najslabije gledana dramska premijera u povijesti NBC-a. Dugo očekivana drama Awake zamijenit će The Firm u teminu od 22 sata četvrtkom, počevši od 1. ožujka, dok propali pravnički procedural seli na subotu.

Bilo je to ili ponovni eksperiment s trosatnim blokom komedija, što je NBC kratko pokušao prošlog proljeća. U tom slučaju dobili smo Community, ovako dobivamo Awake. Radi se o seriji koja prema prvim najavama prilično obećava, a vrti se oko detektiva koji shvaća da živi u dvije paralelne stvarnosti – jednoj u kojoj mu je supruga (Laura Allen, Terriers) poginula u nesreći, dok je u drugoj stvarnosti preminuo sin.

Autor serije je Kyle Killen, čiji je Lone Star lani neslavno propao nakon dvije epizode, a bio je kritički hvaljen poput nadolazeće premijere Awakea. Kao showrunner je doveden Howard Gordon, čovjek koji je u dva navrata vodio akcijski 24. Jason Isaacs (Harry Potter, The Patriot) je u glavnoj ulozi. Kritičari su već jesenas dobili pilot na uvid te ga ocijenili najboljim među novim serijama na nacionalnim, iliti broadcast mrežama, posebice ističući upečatljiv vizualni stil serije.

The Firm, dakle, seli u termin subotom gdje će odraditi preostale epizode, usprkos komično niskoj gledanosti koja se redovito držala ispod 1,0 ratinga. NBC je samo otkupio prava na seriju, i to navodno vrlo jeftino, a producira je Sony za svoju AXN mrežu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aDbF8b9wkMs[/youtube]
11 komentara
 • firm je bio bez veze, valjda će ovo biti malo bolje.
  u poslednjih godinu-dve ne sećam se da li je izašlo nešto na nacionalnim mrežama, a da mi se svidelo tako da sam i ovde skeptičan.

 • Jojj.. jel’ mogao gori termin biti? Ovaj NBC i kada ima potencijalni hit ne zna šta će sa njim (sa izuzetkom Smasha).
  Ipak se nadam da će u seopštem očaju na NBC-u Awake dobiti s02. A vjerujem da će serija biti odlična. Super je ovaj midseason: GCB, Awake, Touch i Smash :D

 • sve je to divno i krasno, ali uporno “zaboravljate” napomenuti da bi ovo trebao biti kriminalistički procedural. može pilot biti i najbolji svih vremena, ali koncept za seriju postaje naporan nakon 4 epizode (velikodušno od mene s obzirom da će i The Firm doživit’ barem 10 epizoda)

   • 1. znači, slažemo se da je procedural?

    2. koliko dugo publika može biti zainteresirana za priču gdje im se kompletan misterij servira u prvoj epizodi, a onda njegovo rješenje razvlači u nedogled?
    da se radi o seriji tipa Homeland, možda i ne bi bio problem, ali meni ovo smrdi na Life, Alcatraz, ili da budem potpuno vulgaran; Unforgettable.

    • Pa nije to nesto oko cega se mozemo slagati ili ne, najavljen je kao takav. Ono sto ostaje vidjeti kako ce balansirati glavni storyline i standalone elemente. Ja bjezim od procedurala vise nego your average guy, ali nemamo pojma sto tocno planiraju u kasnijim epizodama, dok su za Alcatraz flat out rekli “gledaj kad hoces, nije bitno.”

     • moguća budućnost Awake-a
      a) šablonizacija – u tom slučaju mi je i razumljiv ovaj kritičarski overhype, NBC pokušava stvoriti što veću bazu za pilot, ali osipanje publike počinje nakon 3. epizode i otkazivanje prije finala

      b) serijalizacija – stabilna gledanost do finala a la The Killing

      ništa od ovoga nema veze ni cast-om, ni kvalitetom glume, produkcije, scenarijem, režijom,… možda da su ga radili kao mini-seriju (ABC je puno pametnije pristupio Missing-u ili The River)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861