Awake: Prvih sedam minuta prve epizode – serijala.com
Trenutno čitaš
Awake: Prvih sedam minuta prve epizode

Awake: Prvih sedam minuta prve epizode

U nadi da će zainteresirati publiku da pogledaju seriju kad prva epizoda krene 1. ožujka, NBC je objavio prvih sedam minuta pilot epizode koje sasvim solidno rezimiraju glavnu premisu serije. Michael Britten (Jason Isaacs) je detektiv koji nakon tragične nesreće živi u dvije paralelne stvarnosti – jednoj u kojoj je poginula njegova supruga, a drugoj u kojoj mu je poginuo sin.

Bit će to, da, najvjerojatnije policijski procedural, koji doduše obećava u svom startu. Premisom, ali i vizualno. Pogledate li video, primjetit ćete da negdje oko treće minute glavni lik “skače” iz jedne stvarnosti u drugu, a serija koristi gradaciju boja, odnosno topliji i hladniji ton, za “označavanje” dviju stvarnosti.

Autor serije je Kyle Killen, koji je prošle sezone na Fox doveo obećavajući, ali spektakularno propali Lone Star, otkazan nakon dvije epizode. Showrunner je Howard Gordon, autor Homelanda, jedne od najboljih lanjskih drama, te scenarist i showrunner većeg dijela akcijske serije 24. Dobro znate da smo optimistično čekali premijeru serije, ali ovaj isječak podsjetio nas je da Wilmer Valderrama (That 70’s Show) ima sporednu ulogu u seriji. Ništa strašno, valjda, ali… Ugh. Ozbiljni Fez.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uU4EWtMP3RQ[/youtube]
2 komentara
  • vjerujem da je većina već odgledala prvu epizodu jer ju je moguće naći.
    meni osobno je malo zbunjujuća, svi ti prijelazi iz jednog samozavaravanja u drugi postaju naporni jer ne možeš dokučiti koga je čovjek izgubio.
    rješavanje detektivskih priča vrlo površno odrađeno a cjelokupni dojam je da se radi o dvije serije sa istim likovima.
    što se mene tiče mogu ju komotno završiti jer sve je rečeno iz usta glavnog lika na kraju epizode.

  • Meni je recimo prelazak iz jednog “svijeta” u drugi bio prilično jasan, to kaj se veli u tekstu, prevladavaju hladniji (sa sinom) tj. topliji (sa suprugom) tonovi i nije preveć komplicirano… Kroz jedno dva-tri nastavka mislim da će svaki gledatelj bez previše problema i razmišljanja znati u kojoj stvarnosti se nalazi čim pogleda na ekran… A serija kao serija mi se čini zanimljiva, negdje je na razini s pilotom serije Touch (iako mi je Awake nešto draži nakon prve odgledane epizode,J ason Isaacs mi se nekak više saživio sa svojom ulogom neg Kiefer ).. Ja bi dao nekih 7.5 ili 8/10, svakako vrijedi pogledati.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861