Mildred Pierce i Emmyji na HBO-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Mildred Pierce i Emmyji na HBO-u

Mildred Pierce i Emmyji na HBO-u

HBO Adria, u vidu objave za medije, obavještava domaće pretplatnike da će od 5. rujna na njihovom programu moći pratiti sjajnu miniseriju Mildred Pierce. Pored Mildred Pierce, koja ima 21 nominaciju za Emmy ove godine, HBO obavještava da će se svečana dodjela nagrada također moći pratiti na njihovom programu 18. rujna, s početkom u 02:00.

Dio objave pročitajte u nastavku.

MILDRED PIERCE

NOVA MINI-SERIJA U PRODUKCIJI HBO-a

POČETAK EMITIRANJA: 5. RUJNA U 20.05 SATI, EKSKLUZIVNO NA HBO-u.

Zagreb, 24.08.2011

Imati sve stajalo ju je svega.

Mildred Pierce roman je Jamesa M. Caina iz 1941. godine koji je 1945. godine adaptiran u Oscarom nagrađen film s Joan Crawford u glavnoj ulozi. Sada je priča u produkciji HBO-a pretočena u seriju od pet nastavaka s oskarovkom Kate Winslet u naslovnoj ulozi i već je osvojila 21 nominaciju za nagradu Emmy®.

O priči

Mini-serija HBO-a, MILDRED PIERCE, s Kate Winslet u glavnoj ulozi, ponovno oživljava nezaboravan lik poznatog romana Jamesa M. Caina iz 1941. godine. Drama u pet nastavaka izbliza prikazuje život jedne iznimno samostalne žene koja se u doba Velike depresije i nakon rastave svim snagama bori da sebi i svojoj obitelji osigura bolji život. Priča također sagledava njezinu bezuvjetnu predanost nezasitnoj kćeri Vedi i složene odnose s indolentnim muškarcima u njezinu životu.

Redatelj Todd Haynes prvi je put pročitao roman pisca Jamesa M. Caina krajem 2008. godine na preporuku prijatelja, scenarista i romanopisca Jona Raymonda. Udubivši se u priču o samohranoj majci u vrijeme Velike depresije, Haynesu se činilo da svijet koji ga okružuje zapravo preslikava Mildredinu tešku situaciju u trenutku sloma financijskog tržišta, što je imalo utjecaj globalnih razmjera na području politike i kulture. Haynes je bio uvjeren da je to bilo pravo vrijeme za priču o Mildred i da će zasigurno odjeknuti kod današnjih gledatelja.

„Radnja MILDRED PIERCE odvija se u vrijeme Velike depresije, ali ne one koja prikazuje velike suše i redove za kruh“, pojašnjava Haynes. „Ovdje je riječ o krizi privilegija srednje klase, ponosu i statusu, borbi onih koji žele stati na noge i opstati oslanjajući se na težak rad i vlastitu dosjetljivost. To je zapravo vrlo slično nekim konkretnim problemima u našoj trenutačnoj gospodarskoj situaciji do koje je došlo nakon razdoblja razuzdane potrošnje.“ Izvršna producentica i Haynesova dugogodišnja suradnica, Christine Vachon, kaže: „Cainov je roman privukao Todda i Jona jer se činio izrazito relevantnim za današnje vrijeme – govori o mladoj ženi koja mora smisliti kako prehraniti obitelj unatoč svemu. Igrom slučaja, Todd i ja zajedno smo gledali izvornu adaptaciju Warner Brothersa iz 1945. godine.“

Komentari (1)
  • Solidna je serija, ali ipak mislim da ne zaslužuje baš toliko nominacija. Kate je super, Melissa Leo također, ali u par scena serija je overly dramatic for my taste. :p

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861