Kosti (Bones) – peta sezona od 24. listopada na RTL-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Kosti (Bones) – peta sezona od 24. listopada na RTL-u

Kosti (Bones) – peta sezona od 24. listopada na RTL-u

Putem press priopćenja s RTL Televizije:

Kosti – 5. sezona na RTL Televiziji!Zagreb, 17. listopada 2011. – Forenzičarka Temperance Brennan sa specijalnim agentom Seeleyem Boothom vodi nas i kroz novu, petu sezonu serije, u kojoj par i dalje rasvjetljuje ubojstva i istražuje ih „do kosti“.

U prvoj epizodi nove sezone Booth se vraća u FBI-a nakon razgovora s doktorom Sweetsom i pita se jesu li njegovi osjećaji prema Brennan istinski ili tek posljedica operacije mozga. Ubrzo, Angelina vidovnjakinja i medij, Avalon (Cyndi Lauper) vode Booth i Brennana do zločina i tijela koja su zakopana ispod fontane. Jedno od tijela je i Avalonina mlađa sestra. U epizodama koje slijede, Booth i Brennan prihvaćaju povjerljiv slučaj smrti CIA-nog analitičara te pokušavaju saznati koji je bio sadržaj poslovne torbe u njegovom vlasništvu,  istražuju ostatke tinejdžera, pripadnika amiške zajednice koji je nestao prije rumspringa, kada je imao priliku otkriti novi život  te ljudske ostatke nađene za vrijeme velike kvartovske veselice. Političke spletke, tajne i skandali daju većini susjeda dobre motive za ubojstvo pa Brennan, Booth i Sweets moraju dobro istražiti kako bi pronašli krivca. Nova sezona uključuje je i jubilarnu, stotu epizodu koju je režirao David Boreanaz, a u kojoj se prisjećamo prvog zajedničkog zadataka Bootha i Brennan, te u kojoj Booth konačno priznaje svoje prave osjećaje prema forenzičarki. U istoj epizodi vraća se Eric Millegan kao Zack Andy, bivši Brennanin student, sada doktor forenzičke antropologije, dobroćudan i prijateljski nastrojen genijalac s IQ-om iznad 163, često izgubljen pri društvenim interakcijama. Najbolja Brennanina prijateljica Angela i entomologist Hodgins odluče izmijeniti bračne zavjete, dok se Heather Taffet ili “Gravedigger” konačno nađe iza rešetaka za sve počinjene zločine.

Produkcijski tim na čelu s iskusnim Barryjem Josephsonom i Hartom Hansonom, autorima i producentima hit serija i filmova kao što su „Ljudi u crnom“, „Peti element“, „Sutkinja Amy“, „Hide And Seek“ ili „Like Mike“, pobrinuo se da se uvijek originalni scenariji zamršenih zapleta realiziraju vrhunskom tehničkom potporom, a za vizualni identitet zaduženi su brojni iskusni televizijski redatelji kao što su Patrick R. Norris ili Sanford Bookstaver.  Tajna i šarm serije te njena rastuća popularnost, koja je vidljiva u svakoj novoj sezoni kada pred televizijske ekrane okuplja sve veći broj poklonika, jest upravo lakoća kojom se uživimo u radnju i likove, koji ujedno čine čvrst temelji i najveći adut serije. Gotovo bez ikakvog truda, sa zagonetnim i pametno razrađenim scenarijima punih duhovitih digresija, serija nas uvuče u svoju priču te profesionalno-romantični odnos koji se razvija između Davida Boreanaza i Emily Deschanel tj. Bootha i Brennan. I upravo kemija između dvoje glavnih likova i razlike u njihovim karakterima, čine okosnicu ove krimi priče s dramskim elementima te nas svake sezone privlači pred male ekrane, kada znamo da će serija isporučiti upravo ono što očekujemo – provjerenu zabavu koja nikada ne razočara. Štoviše, „Kosti“ uvijek isporuče sve što smo priželjkivali, ali često iznenade i pruže puno više od očekivanog.

Petu sezonu uspješne serije možemo pratiti od 24. listopada, od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat na RTL Televiziji.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861