Homeland obnovljen za treću sezonu jer bi u suprotnom teroristi pobijedili – serijala.com
Trenutno čitaš
Homeland obnovljen za treću sezonu jer bi u suprotnom teroristi pobijedili

Homeland obnovljen za treću sezonu jer bi u suprotnom teroristi pobijedili

Potpuno očekivano kabelska mreža Showtime danas je obnovila svoju dramu Homeland za treću sezonu.

Deadline Hollywood javlja kako je najnoviju epizodu serije gledalo 1.75 milijuna gledatelja (više o brojkama ovdje), što je čini i najgledanijom epizodom dosad. Showtime je već ranije obnovio i Dextera za osmu sezonu, a Homeland je uz veliko povećanje gledateljstva u novoj sezoni dočekan i kao vlasnik dva Zlatna globusa i šest Emmy nagrada, uključujući i onoj najbitnoj kategoriji – najbolja drama na televiziji.

Treća sezona Homelanda emitirat će se sljedeće jeseni, kao i osma sezona Dextera.

17 komentara
 • zake nigdje u tekstu nema o ovome iz naslova: “…jer bi u suprotnom teroristi pobijedili”? ili to bila neka zajebancija?

  • CNN je sinoć objavio da islamska ekstremistička grupa prijeti napadom na američku ambasadu u Libanonu ako Showtime ne obnovi seriju. Oprosti, zaboravili smo to spomenuti :(

 • Druga sezona (mi) je za sada vrhunska.
  Baš me interesuje šta dalje spremaju što se tiče razvoja radnje i ostanka Brody-ja i u narednoj sezoni, pošto showrunner-i nagoveštavaju da nijedan lik nije off limits.

 • [sakrij]Sve mi je ovo pomalo ljigavo, sve ide prema tome da glavna junakinja sredi negativca i ‘spasi Ameriku’. Ali, druge strane preduga igra mačke i miša bi postala zamorna, no svejedno mislim da nsiu trebali srediti Brodyja ovako rano jer mi je on glavni razlog što gledam seriju.[/sakrij]

  • [sakrij]Brody je i dalje tu, samo je pitanje hoće li biti i u idućoj sezoni. Iskreno, ne bi mi bilo nezamislivo da da se reše sad na kraju druge sezone. Priča (sa njim), generalno govoreći, može da se završi ili tako što ih on nadmudri u nekom double/triple agent fazonu, u šta iskreno ne verujem, jer bi to onda bio kraj serije (a rejtingsi i sve ostalo ne ukazuju na to) ili tako što ga oni nadmudre, što mi, ako je dobro osmišljeno i pametno realizovano i nije toliko loša opcija. Naravno, posle bi morali da reboot-uju priču sa novim zlikovcima što može i ne mora rezultirati lošijom narednom sezonom, ako se, naravno, odluče da idu u tom smeru sa pričom.
   Nije mi, recimo ni toliko loše što su se odlučili na to da ga sad već raskrinkaju. Da su ga opet čitavu sezonu jurili, morali bi naći drugi način da ubace Carrie u priču a i opet bi morali ići time da njoj niko ne veruje i upali bi u neku ”Dexter” repeticiju (uz svo dužno poštovanje pojedinim sezonama Dextera). To što su ga otkrili u prvim epizodama im daje manevarski prostor da se razreše neke stvari koje su morali ubaciti zbog kraja prve sezone (vraćanje Carrie u službu a i još bitnije to da ona shvati da je bila u pravu), mada bi se možda moglo prigovoriti o koincidencijama uz koje je on otkriven (da Carrie baš nađe disk sa tim snimkom, da taj snimak uopšte i bude sačuvan i td, i td) mada je meni lično ta neka sitna implausibility scenaristička opcija generalno okej i nije mi toliko teško da poverujem da je sve to i moglo tako da se odigra, i samim tim mi ne kvari uživanje u seriji. Za kraj, da budem sasvim iskren, voleo bih da Brody što duže ostane kao lik u seriji, i ako scenaristi smisle nešto što bi bio logičan i zanimljiv rasplet koji mu omogućava da bude tu i u S03, to bi, što se mene tiče, bila najbolja opcija. [/sakrij].

   Ja sam spoiler tag-ovao čitav reply jer ne znam kakva je tačno polisa oko otkrivanja nekih stvari iz prve sezone onima koji možda nisu gledali, i koliko generalno vremenski od neke epizode ”važi” bonton ne-spoilerovanja. :)

   • Bonton se svodi na vise je bolje, iliti ne mozes previse sakriti :)

    Samo morate paziti da ce se razletjeti ako u tag stavite vise “odjeljaka”, odnosno ako ubacite prazan red.

  • @Slaven [sakrij]tekst[/sakrij] :)

   Showtime je odlučio ne mijenjati dobitnu formulu, ali osam sezona Dextera je po meni ipak previše..

   • gle mene, zaboravih da se tagovi neće prikazati ;)

    dakle na početku teksta staviš ovo, bez navodnika: “[sakrij]” i onda kad odlučiš završiti spoiler staviš ponovno tag “[/sakrij]”

    [sakrij]

    [/sakrij]

    • očigledno nema šanse staviti tag u članak a da se prikaže :P

     skrolaj malo dolje niže, na dnu teksta “pravila komentiranja” se nalaze tagovi, posljednja rečenica ;)

 • Na polovici prve sezone mi nije bilo jasno kako ce se napraviti kvalitetna druga sezona, ista stvar sad vrijedi za trecu sezonu :)

 • Prva sezona je počela i završila obećavajuće. Druga sezona dobija na težini de fakto postavljenim raspletom koji niti malo ne umanjuje doživljaj gledanja, naprotiv.
  Zadivljujuće je da sedam scenarista i četiri redatelja održavaju isti tempo i imaju toliko sličan pristup, naglašavajući i neke linije koje se mogu iščitati između redova.
  Prilično je jaka pljuska (kome?) obznaniti da je netko ovakav ili onakav (neću u detalje jer bi to bio spoil), pogotovo ukoliko je taj isti iz redova koje se idolizira ili ima neke zasluge.
  Neuroza i ambicije, požrtvovnost i licemjerje, nesigurnost i povjerenje, roditeljski uzori i obiteljske izdaje… Sveopća anksioznost, uz (zar?) grižnju savjesti.
  Mislim, da u pozadini svega treba iščitati onu uvriježenu narodnu poslovicu:
  “Prvo počisti pred svojim pragom” a ovdje se to odnosi na sve angažman i uplitanje USA i možebitno osvješćenje njihovih građana.
  Pa vidjet ćemo II sezonu, što još donosi.

 • steta trebali bi iznenada ukinuti nakon druge sezone da teroristi pobjede. Misli mda bi se republikansko biracko tijelo masovno pocelo vjesati

 • homeland me oduševljava iz epizode u epizodu,zbilja odlična serija.Malo mi je glupo što deb nije prije otkrila istinu o dekteru-da je serijski ubojica.htio bi da dextera na kraju uhite jer mislim da je to zaslužio.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861