HBO naručio krim-dramu, McConaughey i Harrelson u glavnim ulogama – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO naručio krim-dramu, McConaughey i Harrelson u glavnim ulogama

HBO naručio krim-dramu, McConaughey i Harrelson u glavnim ulogama

Samo dan nakon što je naručio druge sezone komedija Girls i Veep, HBO nastavlja s punjenjem rasporeda. Deadline piše da je kabelska mreža odobrila snimanje nove kriminalističke drame True Detectives, u kojoj glavne uloge imaju Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Interes za seriju bio je popriličan među glavnim kabelskim igračima, a HBO je naručio prvu sezonu od osam epizoda bez prethodno snimljenog pilota.

Iako se radi o kriminalističkoj drami u kojoj McConaughey i Harrelson glume dvojac detektiva, serija bi trebala biti kompleksnija od običnog policijskog procedurala. Životi dvojice detektiva isprepleteni su tijekom sadamnaestogodišnje potrage za serijskim ubojicom u Louisiani. Radnja će skakati kroz različita vremenska razdoblja, od 1995. godine i početka istrage, do suđenja u 2012. godini.

Negdjde lani u to vrijeme sa zanimanjem smo iščekivali The Killing, koji je također najavljivao serijaliziranu, napetu istragu ubojstva. Dok The Killing svoju istragu nije razriješio do kraja sezone – što nije nužno bitna zamjerka serijiTrue Detectives bi svaku pojedinačnu sezonu trebao posvetiti novom slučaju i novim likovima. I ovdje priča postaje zanimljivo ironična. Autor serije je Nic Pizzolatto, inače scenarist dviju epizoda The Killinga – uključujući grozno finale, koje je napisao uz showrunnericu serije, Veenu Sud. Zasad nije poznato kad će serija doći na HBO-ov program, ali nesretnim otkazivanjem Lucka otvorilo se barem jedno mjesto u rasporedu.

Pročitaj još

S druge strane, HBO je odlučio odbaciti pilot za seriju The Corrections, koja je imala vrlo zvučnu glumačku postavu. Chris Cooper, Dianne Wiest, Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans i Greta Gerwig trebali su glumiti u adaptaciji istoimenog romana koji prati stariji par i njihovo troje odrasle djece kroz život od sredine 20. stoljeća do kraja milenija. HBO je već ranije ovog ožujka odbacio pilot serije Da Brick, inspiriran počecima karijere boksačkog prvaka Mikea Tysona. Doug Ellin, autor Entouragea, trebao je voditi seriju, a poznati redatelj Spike Lee režirao je odbačeni pilot.

3 komentara
  • Zvuči… Intrigantno.
    S WH i MM ovo može biti super serija. Ili potpuni debakl.
    Držim prekrižene prste! :)

  • Nisam znao da je ovo sa Tajsonom otkazano… Šteta, očekivao sam to, moglo je da bude dobro.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861