Spike Lee, Mike Tyson i HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Spike Lee, Mike Tyson i HBO

Spike Lee, Mike Tyson i HBO

HBO je naručio pilot za potencijalnu seriju Da Brick, projekt inspiriran počecima karijere boksačkog prvaka Mikea Tysona. Pilot će režirati poznati filmski redatelj Spike Lee, a autor projekta je Doug Ellin, kreator Entouragea. Scenarij potpisuje John Ridley, čovjek sa dugogodišnjim iskustvom, ali ne i relevantnim uspjehom u svojoj karijeri. Tyson je također uključen kao izvršni producent.

Pilot već ima glavnog glumca, piše Deadline; bit će to mladi i relativno nepoznati John Boyega. Centralni lik se neće zvati Mike Tyson – već Donnie, koji započinje samostalan život izlaskom iz maloljetničkog zatvora na osamnaesti rođendan. Donnie se suočava sa nastojanjem stvaranja boksačke karijere te životom u, navodno, post-rasnoj Americi.

Pomalo riskantan projekt, obzirom da Tyson nije baš najpopularnija osoba u SAD-u, što zbog žvakanja Holyfieldovog uha, trogodišnje zatvorske kazne zbog silovanja te ostalih uhićenja zbog “sitnica” poput posjedovanja droge, napada na fotografe i slično. Osim toga, ove je godine već propala jedna slična serija, FX-ov Lights Out, doduše sa teškaškim boksačem u finalnim danima karijere. Tyson, doduše, u posljednje vrijeme ispire loš imidž u javnosti, no Lights Out – nažalost – svejedno ostaje otkazan.

4 komentara
  • Cak i da Entourage ne smatram iritantnim i ljigavim, nisam siguran zasto bi ta “komedija” Ellinu bila relevantna referenca za jednu dramu.

    Ali dobro. Cemo vidjet. Mislim, ne mora bas nista znaciti, Romano je imao klasican sitcom pa napravio MoaCA.
    Uglavnom, samo sam htio provocirati Entourageovce :]

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861