Fox i ABC se pripremaju na najgore: Proljetne premijere neXt i Filthy Rich se sele na jesen – serijala.com
Trenutno čitaš
Fox i ABC se pripremaju na najgore: Proljetne premijere neXt i Filthy Rich se sele na jesen

Fox i ABC se pripremaju na najgore: Proljetne premijere neXt i Filthy Rich se sele na jesen

Kako situacija s pandemijom postaje sve gora u SAD-u, broadcast mreže poput Foxa i ABC-a su ubrzo shvatile da bi mogle biti u velikom problemu iduće televizijske sezone. Budući da će snimanja novog sadržaja jako kasniti, ovisno o popuštanju mjera, obje mreže su odlučile nekoliko serija originalno zakazanih za ovo proljeće pomaknuti na jesen i tako si osigurati barem dio novog sadržaja.

Fox je tako odlučio sačuvati prvu sezonu SF-ične drame neXt koja je završila sa snimanjem krajem veljače u Chicagu. Serija označava povratak Johna Slatteryja (Mad Men) na televiziju i to u ulozi znanstvenika koji otkriva da jedan od njegovih robota umjetnom inteligencijom prijeti opstanku ljudske vrste i vodi svijet prema globalnoj katastrofi. Fernanda Andrade, Michael Mosley i Eve Harlow također su dio postave. Sudeći po traileru, čini se kao Foxov pokušaj imitacije Person of Interesta, a uskoro bismo trebali doznati i okvirni položaj serije na mrežinom jesenskom rasporedu.

Istu sudbinu će imati i sapunica Filthy Rich koja će na jesen na Fox dovesti malo južnjačke gotike. Kada umre glava mega-popularne “prljavo bogate” kršćanske obitelji Monreaux, njegova supruga Margaret (Kim Cattrall, Sex and the City) otkriva da joj je muž vodio tajni život s troje djece koja su upisana u njegovu oporuku. Neočekivano saznanje prijeti bogatstvu i ugledu obiteljskog imena Monreaux, a sudeći po opisu i traileru, očekuje nas drama na razini Dinastije.

Što se tiče ABC-a, mreža je zasad odlučila za jesen ostaviti jedino multi-cam komediju United We Fall, s mogućom premijerom i krajem ljeta. Rađena je pod režijom Marka Cendrowskog (The Big Bang Theory) i reklamira se kao realistični obiteljski sitcom. Naime, radi se o Jo i Billu, roditeljima dvoje male djece i njihovim svakodnevnim pokušajima da vode funkcionalnu obitelj, dok im svi ostali, a pogotovo njihovi roditelji, govore kako rade užasan posao.

Kako nas naredni tjedan čekaju najizazovniji upfrontovi od štrajka tijekom sezone 2007/08, a vjerojatno i ikad, možemo samo nagađati kako će pet velikih mreža, skoro pa naslijepo, posložiti svoj jesenski raspored. Dok se Fox uzda u svoja dva sačuvana originala te nekoliko animiranih komedija, ostale mreže nisu tako dobro pripremljene za mjesece koji ih čekaju.

Ako vas zanima koliko je pandemija utjecala na druge serije, pronađite ih u našoj tablici koju redovno ažuriramo.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861