Druga sezona Barryja je surova priča o depresivnom plaćenom ubojici – serijala.com
Trenutno čitaš
Druga sezona Barryja je surova priča o depresivnom plaćenom ubojici

Druga sezona Barryja je surova priča o depresivnom plaćenom ubojici

Jedno se pitanje nametalo nakon vrlo dobre prve sezone HBO-ovog Barryja. Ima li uopće smisla nastavljati priču i zašto da? Ok, dva pitanja. No, prije nego smo stigli razmisliti o tome – HBO je obnovio seriju za drugu sezonu koja kreće s emitiranjem od sljedećeg ponedjeljka.

Zaokruženost priče nakon prvih osam epizoda nije ostavljalo mnogo manevarskog prostora za Hadera i Berga, ali ovaj autorski dvojac ipak je uspio izvući nit radnje koju se isplati pratiti kroz — inače posve nepotrebnu — drugu sezonu. HBO nam je ponudio prve tri epizode nove sezone na uvid i možemo potvrditi da je Barry pomalo drugačija serija ove godine. I dok je serija u prvoj sezoni vrlo uspješno plesala između različitih žanrova i tonova, ovaj povratak čvrsto ukorjenjuje seriju u mračnije područje djelovanja. Barry je tonalno ozbiljniji i suroviji; onaj dinamični ples drame i humora kroz prvu sezonu sad je više sjetniji, a manje zabavniji. Mnogo toga kuha samo ispod površine, a Hader fantastično uspijeva dočarati tugu i tjeskobu svog antijunaka. “Jesam li ja loša osoba?” zapitkuje on rano u drugoj epizodi. “Apsolutno da, ne govorim li ti to dovoljno?”, odgovara mu druga osoba.

Barry (Bill Hader) se nije još u potpunosti pomirio nakon događaja s kraja prve sezone i svoje vrijeme sve više provodi u kazalištu. On se pokušava izvući iz depresije, okružio se prijateljima, zaokupio poslom. Sally (Sarah Goldberg) mu je potpora, a ubijanja više nema. Nažalost za njega ta idila je kratkog vijeka prije nego mu u život ponovno uđe Noho Hank (Anthony Carrigan) s novom ponudom koju ne može odbiti. Carrigan je i dalje jedan od najboljih elemenata serije i vlastoručno je zaslužan za rijetke trenutke smijeha u ovoj turobnoj drami. Nevjerojatno je kako se u sekundi ova serija može pretvoriti iz drame u komediju i obrnuto, ali to je i njena neobična draž.

Nije baš lako štivo, ali druga sezona Barryja je iznenađujuće komplicirana priča o zacementiranim pogreškama, neoprostivim lažima i prekretnicama koje su do svega toga i dovele.

Druga sezona Barrya počinje s emitiranjem 1. travnja u 21:30 na HBO-u i emitirat će se svakog ponedjeljka. Serija će biti dostupna i putem HBO GO platforme.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861