Blic recenzija: Rizzoli & Isles – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Rizzoli & Isles

Blic recenzija: Rizzoli & Isles

O novoj TNT-jevoj policijskoj drami čiji su protagonisti, za promjenu, ženski dvojac. Serija je bazirana na seriji romana Tess Gerritsen. Bivši model, sada glumica, Angie Harmon (Jane Rizzoli) glumi jedinu ženu u bostonskom odjelu za ubojstva te prvo od dva naslovna prezimena. Njena prijateljica i partnerica Maura Isles (Sasha Alexander) dobrostojeća je forenzičarka koja na očevid dolazi u novom Mercedesu i visokim štiklama, a na akcije čišćenja u kožnoj jaknici. Obje glumice imaju prethodnog iskustva sa sličnim krim-proceduralima, Harmon u Law & Orderu, a Alexander u NCIS-u. Trivia: Sasha Alexander srpskih je korijena, rođena kao Suzana Drobnjaković.

Dobro

Pilot je solidan. Dapače, dobro balansira humor i ležerniji ton kroz detektivku Rizzoli te njenu obitelj i dramske elemente poput vrlo grafičkih prizora ubojstva te negativca s kojim Rizzoli ima bolnu povijest. Lorraine Bracco (Jennifer Melfi, Sopranos) uglavnom služi kao comic-relief sa svojim preglumljavanjem u ulozi Rizzoline napadne majke, a vrlo dobro je (type)castan i Michael Massee, koji se specijalizirao za uloge negativaca u filmu i televiziji.

Atraktivan glavni dvojac uvijek je plus.
Atraktivan glavni dvojac uvijek je plus.

Loše

Kao prvo, imajte na umu da se radi o proceduralu. Pilot, koliko god zabavan i gledljiv bio, ima funkciju pričanja jedne priče, jednog slučaja te uvođenja u pozadinsku priču likova. Sigurno će se daljnje epizode pozabaviti posljedicama koje pilot ostavlja, no one se tiču jedino character developmenta, a ne nekog sezonskog arca. Osim toga, prije gledanja trebali biste se pripremiti na poštenu dozu stereotipova poput “prokleti FBI opet krade pozornost nama poštenim policajcima” i “glavni policajac predan poslu, neuspješan u ljubavi”…

Zaključak

Čak sam na trenutak pomislio Rizzoli & Isles dodati na listu praćenja, no bilo je to negdje sredinom pilota kada su čak postojale naznake protezanja radnje na naredne epizode, umjesto brzog vrhunca i razrješenja u prvih sat vremena. Kolega Dario jučer je pisao o niši USA Networka, sličnu nišu ima i TNT, samo su ovdje u pitanju policijski / pravni / medicinski procedurali. Ako vam tako nešto odgovara, vjerujem da će vam Rizzoli & Isles dobro sjesti. Meni je osobno puno više odgovarao Men of a Certain Age, jedna od rijetkih TNT-jevih serija koja je razbila prokušanu formulu.

6 10 1
6

Žanr:

Autor:

Mreža:

Glume:

Datum premijere:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861