Better Call Saul je najgledanija premijera u povijesti kabelske, ili nešto – serijala.com
Trenutno čitaš
Better Call Saul je najgledanija premijera u povijesti kabelske, ili nešto

Better Call Saul je najgledanija premijera u povijesti kabelske, ili nešto

Očekivano, ljudi su prošle nedjelje pohrlili pogledati kako izgleda serija koja se hvali krvnim srodstvom sa Breaking Badom. Dosta ljudi, zapravo. Rekordan broj, hvali se AMC. Kaže, najgledanija premijera neke serije ikada na kabelskoj televiziji.

U onoj glavnoj demografiji, A18-49, Better Call Saul skupio je 4,4 milijuna gledatelja, što se pretvara u 3,4 rating, što je brojka koju teško dostižu serije sa broadcast mreža sa puno širom bazom gledatelja.

U ukupnom zbiru, gledanost se penje na 6,9 milijuna — u toj kategoriji rekorder je i dalje The Closer sa premijerom 2005. godine i par desetaka tisuća gledatelja više. AMC kaže da je dosadašnji A18-49 kabelski rekorder bio HBO-ov Deadwood, što je interesantno.

Nešto sitnijim slovima piše da ove brojke može zahvaliti potpori The Walking Deada, koji je u satu ranije bio duplo gledaniji u svakom pogledu. Nova epizoda Saula emitirana u ponedjeljak, dan nakon, pala je za 50%-ak posto — na 1,6 A18-49 rating uz 3,4 milijuna ukupnih gledatelja. I dalje vrlo dobro za AMC i kabelsku.

Pročitaj još

Na stranu brojke, jeste li uspjeli pogledati obje emitirane epizode? Kako vam se dopala serija ponešto komičnija od izvornika?

9 komentara
 • Ja kao što sam i očekivao, ne dijelim entuzijazam u vezi serije. Vidim da su kritike jako dobre ali meni nije toliko dobro. Ono na kraju prve epizode me posebno odbilo od serije. Govore da se žele odmaknuti od BB-a, pa odmaknite se onda. Dovoljno je što je Mike tu, a i to mi se ne sviđa toliko.
  Vidio sam samo prvu epizodu, čujem da je druga bolja ali nisam uzbuđen da ju gledam. Više me zanima Saul s početka prve epizode, nadam se da će se vratiti tamo još koji put.

  • U istom tekstu govoriš da želiš da se serija odmakne od BB-a a onda kažeš da te zanima Saul sa početka prve epizode gde se dogadjaji direktno nastavljaju krajem BB-a. LOL

   • Normalno da me zanima Saul s početka prve epizode. Kažem da ne želim nikakve poveznice s BB-om kad se serija odvija debelo prije događaja iz BB-a, osim Mikea. To su dvije odvojene stvari.
    A kad bi se vratili na Saula s početka prve epizode, tu nikako ne bi htio vidjeti Jessea ili Skyler, iako me naravno i oni zanimaju.

 • Prvom sam epizodom bio razočaran, iako sam zapravo tako nešto i očekivao – dosadno, style over substance. Da se nastavilo na isti način, definitivno ne bih gledao seriju. Druga epizoda srećom daleko zabavnija, napeta, iako je i ona imala nešto praznog hoda, a ispočetka i isfuranih tarantinovskih rakursa… U osnovi Breaking Bad. S tim da je Walteru Whiteu trebalo puno dulje da dođe na istu razinu “lošosti”. Saulov karakter se razvio u prve dvije epizode u ljigavog odvjetnika, još ne onoliko ljigavog kao što je u Breaking Badu, ali nije ni daleko. Što dalje? Uglavnom, overhypeana serija za koju se bojim da nećemo dobiti ništa previše novo u odnosu na BB. More of the same. Je li to loše? Ne znam. Nisam još formirao stav o tome. Mogu reći sam da nisam oduševljen, ali da me druga epizoda ipak ponukala da nastavim pratiti seriju.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861