Amazon obnovio The Expanse, otvoren za još epizoda Fleabaga – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon obnovio The Expanse, otvoren za još epizoda Fleabaga

Amazon obnovio The Expanse, otvoren za još epizoda Fleabaga

Na TCA turneji, Amazon se osvrnuo na novu sezonu The Expansea kojeg je spasio iz pakla otkazivanja, ali i na iznenađujući broj Emmy nominacija za drugu i zadnju sezonu Fleabaga. “Hoće li streaming servis pustiti da ovako izvrsna komedija završi na visokoj noti ili će preferirati kvantitetu nasuprot već prezentiranoj kvaliteti?”, pitanje je čiji će odgovor uskoro morati donijeti autorica serije Phoebe Waller-Bridge.

Glavna vijest večeri je obnova The Expansea za petu sezonu, svega pola godine prije premijere četvrte sezone. Nama vrlo dragi SF je prije nešto više od godina dana otkazan na rodnom Syfyju da bi ga Amazon Prime Video uskrsnuo nedugo nakon toga. Četvrta sezona bit će lagani reboot s premijerom 13. prosinca, ali na način da se i novi gledatelji mogu priključiti avanturama posade Rocija.

Amazonovo službeno priopćenje kaže sljedeće: “Otvaranjem Prstena otvorio se i put tisućama novih planeta. Tim novim korakom čovječanstva započinje krvava zlatna groznica koja pokreće nove sukobe između Zemlje, Marsa i Belta. Posada Rocinantea pak biva uhvaćena u novi sukob između Zemljana koji žele iskoristiti nova ležišta mineralnih sirovina čim prije i očajnih Beltera koji žele naseliti još neistraženi planet.”

Amazon se osvrnuo i na veliki uspjeh na ovogodišnjim Emmy nominacijama. Streaming servis je zaradio čak 47 nominacija nasuprot prošlogodišnjih 22, a najveću zaslugu za to (osim Mrs. Maisel) preuzima i druga sezona Fleabaga. Serija rađena pod vodstvom Phoebe Waller-Bridge u svojoj prvoj sezoni nije dobila nijedno priznanje od strane Akademije, a Amazon nije imao ništa protiv toga da se serija završi već s drugom sezonom.

No, tri mjeseca nakon službenog finala, i (sasvim slučajno) nakon objavljenih nominacija, čelnica Amazona Jennifer Salke se nije spremna oprostiti od ovako kvalitetne komedije. Naime, Salke sada kaže da su za Waller-Bridge sva vrata otvorena te bi joj bilo izrazito drago kada bi za web-trgovinu pripremila još jednu sezonu, ili čak pripremila novu seriju. Naravno, sad sve stoji na autorici koja je drugu sezonu Fleabaga završila vrhunski i na vrlo visokoj noti .

Recenzija: Fleabag — slojevita, jedinstveno nijansirana i brilijantna komedija

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861