ABC otkazao drame Rebel i For Life te komedije Mixed-ish i American Housewife – serijala.com
Trenutno čitaš
ABC otkazao drame Rebel i For Life te komedije Mixed-ish i American Housewife

ABC otkazao drame Rebel i For Life te komedije Mixed-ish i American Housewife

Par sati nakon pozitivnih vijesti o naručivanju novih sezona za čak šest svojih serija na rasporedu, ABC je okrenuo onu oštru stranu sjekire te poslao dvije drame i dvije komedije na televizijsko groblje.

Rađena pod vodstvom Kriste Vernoff, autorice zavidnog broja epizoda Grey’s AnatomyStation 19 te Shamelessa, nova ABC-jeva serija Rebel inspirirana je životom aktivistice Erin Brockovich s izvrsnom Katey Sagal (Sons of Anarchy) u naslovnoj ulozi. Glavna junakinja Annie “Rebel” Flynn-Ray-Bello koristi svoju široku mrežu poznanstava i obiteljskih veza da bi se izborila za prava grupe pacijenata koji smatraju da im novi srčani implant uzrokuje dodatne zdravstvene probleme. Nažalost, nakon pet emitiranih epizoda, čelnici ABC-a nisu bili oduševljeni gledanošću serije usprkos njenom kvalitetnom vodstvu.

Loša gledanost bila je pogubna i za pravnu dramu For Life koja je otkazana nakon dvije emitirane sezone, iako se već prošle godine provukla kroz iglene uši. Serija koja je inspirirana životom Isaaca Wrighta Jr.-a prati zatvorenika koji postaje odvjetnik koji brani druge zatvorenike dok pokušava pobiti vlastitu doživotnu kaznu za zločin koji nije počinio. ABC je radio For Life u suradnji sa Sony Pictures TV koji će pokušati prodati seriju drugim mrežama poput Hulua gdje su zabilježeni znatno bolji rezultati.

Najslabije rezultate od navedenih donosio je spin-off popularnog Black-isha (koji je u međuvremenu obnovljen za osmu i zadnju sezonu). Mixed-ish je pratio život mlade Rainbow Johnson u 80-tima te je služio kao prequel originalnoj seriji, no kako su rejtinzi ove godine potonuli u odnosu na prvu sezonu, ABC-u nije ostavljeno puno izbora. Black-ish franšizi je trenutno ostao još spin-off Grown-ish na Freeformu te Old-ish koji je još uvijek u ranim fazama izrade. Finale Mixed-isha očekuje se u utorak 18. svibnja.

Četvrta otkazana serija je komedija American Housewife koja je u svojih pet sezona privlačila solidnu publiku te vješto izbjegavala niske rejtinge. No, problemi za seriju proizlazili su iz rošade među dijelom glumačke postave, utječući na ABC da ipak ne naruči šestu sezonu komedije. Naime, krajem prošlog ljeta, glumica Julia Butters najavila je odlazak iz serije te je napravljen recasting. No, ubrzo nakon je i Carly Hughes napustila seriju, dok je Ali Wong u međuvremenu našla rezervni posao u slučaju da mora ostati na ovom sitcomu još koju sezonu.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861