House – šesta sezona na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
House – šesta sezona na HRT-u

House – šesta sezona na HRT-u

House poster 1

Putem najave s Hrvatske radio televizije:

DR. HOUSE, VI. – serija

(HOUSE M. D. 6)

ponedjeljak, HTV2, 19.09.2011., 20:50

U inovativnoj medicinskoj seriji “Dr. House” zlikovac je bolest, a junak je kontroverzni liječnik koji ne poštuje ništa i nikoga te nikomu ne vjeruje, a najmanje svojim pacijentima.
Serija je u veljači 2009. proslavila 100. epizodu; dobila je tri Emmyja, nagradu je dobio i autor i izvršni producent David Shore (za scenarij). Serija je 20 puta bila nominirana za Emmyja, uključujući četiri puta za najbolju dramsku seriju i četiri nominacije Hugha Laurieja za glavnu ulogu u dramskoj seriji. Serija je 2006. dobila nagradu Humanitas za nastavak “Three Stories” i četiri puta je ušla u finale, za nastavke “Unfaithful” iz 2009., “House vs. God” iz 2007., “Everybody Lies” i “Damned If You Do” iz 2005.

Laurie je također dobio dva Zlatna globusa za najbolju izvedbu u televizijskoj seriji, dvije nagrade Ceha filmskih glumaca za mušku ulogu u dramskoj seriji. Serija je dobila i nominaciju Ceha filmskih glumaca za najbolju glumačku ekipu, dvije nominacije za Golden Globe za najbolju televizijsku dramsku seriju, tri nominacije za NAACP Image za najbolju dramsku seriju. Omar Epps dobio je nagradu NAACP Image za najboljega glumca u dramskoj seriji.

Američki filmski institut seriju je proglasio jednim od TV programa godine, a serija je dobila i nagradu Peabody kao najbolja u elektroničkim medijima, te dvije zaredom nagrade People’s Choice za najdražu TV dramu, najdražu mušku TV zvijezdu (Hugh Laurie) i nagradu Ceha scenarista za dramski nastavak (“Autopsy”).

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) ne zna se ponašati s pacijentima i živi s konstantnim fizičkim bolovima, štapom ističe svoju žestinu i brutalnu iskrenost. Njegovo ponašanje često graniči s asocijalnim, ali House je briljantan dijagnostičar, kojega zbog nekonvencionalnog razmišljanja i nepogrešivog instinkta veoma poštuju. Specijalist za zarazne bolesti, uživa rješavati medicinske zagonetke da bi spašavao živote.

House vodi elitni tim stručnjaka koji mu pomažu da riješi dijagnostičke zagonetke. U timu su plastični kirurg dr. Chris Taub (Peter Jacobson) i enigmatična prijašnja “natjecateljica” broj Trinaest, dr. Remy Hadley (Olivia Wilde). House ima pouzdanika i dobroga prijatelja specijalista za onkologiju dr. Jamesa Wilsona (Robert Sean Leonard) i održava donekle eksplozivnu i nedefiniranu vezu s dr. Lisom Cuddy (Lisa Edelstein), upraviteljicom bolnice. Iako se njih dvoje stalno sukobljavaju oko Houseovih dužnosti i nekonvencionalnog ponašanja, čak i ona priznaje da je njegova briljantnost vrijedna svih muka. Neurolog dr. Eric Foreman (Omar Epps) ima ulogu Cuddynih očiju i ušiju u Houseovom timu.

Bivšim članovima tima, tek vjenčanima dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) i dr. Robertu Chaseu (Jesse Spencer), House više nije šef jer je Cameron otišla na hitnu, a Chase radi na kirurgiji.

U petoj sezoni, poslije šokantne smrti člana tima dr. Lawrencea Kutnera, Houseov život izmiče kontroli, zbog čega halucinira i gubi vjeru u vlastite umne sposobnosti. Poslije problematičnih i kratkih zaruka Cameronica i Chase uživaju u braku. Trinaest i Foreman nastavili su vezu, a nova majka Cuddy doznaje da je House halucinirao fizički odnos s njom. Na kraju sezone House je bio prisiljen priznati da je izgubio dodir sa stvarnosti i više se ne može baviti medicinom. U nedostatku opcija prijavljuje se u psihijatrijsku bolnicu.

Poslije dvosatne premijere, gotovo cijele snimljene unutar psihijatrijske bolnice, šesta sezona pratit će Houseov dug i trnovit put do oporavka: može li naći neki oblik zdravoga razuma i normalnosti? Je li sposoban kloniti se radnoga mjesta koje ga je možda dovelo do umne nestabilnosti, ali također je i jedini stabilan temelj u njegovu životu? Može li bolnica Princeton-Plainsboro bez njega nastaviti svoj slavni Dijagnostički odjel? Kako će se Cuddyn odnos s Houseom promijeniti, sad kad se zna za njihovu vezu iz mašte?

Uloge: Hugh Laurie (dr. Gregory House), Lisa Edelstein (dr. Lisa Cuddy), Robert Sean Leonard (dr. James Wilson), Omar Epps (dr. Eric Foreman), Jennifer Morrison (dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (dr. Robert Chase), Olivia Wilde (dr. Remy Hadley/Thirteen), Peter Jacobson (dr. Chris Taub)

Komentari (1)
  • Nažalost nisu znali kada treba stati, lagano su se potrošili… Ja to nisam niti primijetio sve dok jedan dan nisam sjeo gledati svoju najdražu “liječničku” seriju i bilo mi je dosadno. I tako tri sljedeće epizode.. Šteta, a mogli su otići u velikom stilu, ovako su malo sforsirani, sarkoidoza, Epstein Barr, encefalitis, renalni problemi, infekcija, nekrotizirajući fasciitis i tak opet ispočetka… Ono ljudi, dajte me nemojte klat…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861