South Park obnovljen za dvije sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
South Park obnovljen za dvije sezone

South Park obnovljen za dvije sezone

South Park je obnovljen do 2013. godine, piše EW, što garantira dodatne dvije sezone te minimalnih 17 u ukupnom zbiru. Serija je trenutno u petnaestoj sezoni, prošlog je mjeseca završila prva polovica, a druga se vraća 5. listopada sa sedam epizoda. Naravno, autori Matt Stone i Trey Parker (Ha! Namjerno ih pišemo obrnutim redoslijedom!) također se vraćaju.

Iako smo najavljujući novu sezonu pisali kako je South Park još uvijek svjež, relevantan i originalan; ispodprosječna prva polovica 15. sezone djelomično nas je demantirala, a sjajno (polu)finale među fanovima potaklo je pitanja žele li Parker i Stone uopće nastaviti seriju. Epizoda “You’re Getting Old”, u kojoj je Stan navršio 10 godina te čitav svijet i sve što je volio počeo promatrati cinično, djelovala je kao komentar autora na prezasićenje serijom koju rade desetljeće i pol, a dodatne sumnje potakao je golemi uspjeh njihovog brodvejskog mjuzikla “Book of Mormon.” Epizoda bi djelovala kao idealno finale i oproštaj serije, da nas ne čeka još i druga polovica sezone najesen. No, epizoda je (srećom?) bila “samo” kombinacija najboljeg od South Parka, pop-kulturalnih referenci i društvene kritike kroz prizmu četvero osnovnoškolaca.

2 komentara
  • Odlicne vijesti, bas su me prepali sa zadnjom epizodom. Inace, ne slazem se da je ova polusezona bila ispod prosjecna, meni je samo jedna epizoda bila losa, ostale dobre ili odlicne

  • nije to onaj south park kakav je nekad bio. 15 je puno bolja od prethodnih 4-5, ali i dalje preslabo u usporedbi s prvih 7-8.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861