South Parkovci po prvi puta nisu uspjeli dovršiti epizodu na vrijeme – serijala.com
Trenutno čitaš
South Parkovci po prvi puta nisu uspjeli dovršiti epizodu na vrijeme

South Parkovci po prvi puta nisu uspjeli dovršiti epizodu na vrijeme

South Park

Ako se pitate zašto sinoć nije emitirana nova epizoda South Parka, evo razloga: Matt Stone, Trey Parker i ekipa nisu uspjeli dovršiti epizodu na vrijeme. Za razliku od svih serija na televiziji, epizoda South Parka se praktički od nule radi svakog tjedna. U šest dana Stone, Parker i njihov tim animatora kreću od scenarija pa do animiranja same epizode. Proces je to koji omogućava seriji da bude relevantna i tematska, te da ismijava aktualne događaje.

No, ovog puta nisu uspjeli dovršiti epizodu na vrijeme, zbog čega je emitirana repriza. Razlog? Nestanak struje u studiju. Kaže Trey Parker, “Grozno je što smo propustili termin, ali nakon svih ovih godina poigravanja sa sudbinom, moralo se jednom dogoditi.” Epizoda nazvana “Goth Kids 3: Dawn of the Posers” emitirat će se naredni tjedan.

Jesenske televizijske serije kreću u produkciju svojih epizoda već tokom ljeta, dok produkcijski period ostalih animiranih mjeseci traje čak osam mjeseci. Epizoda South Parka, pak, nastaje u samo jednom tjednu. Famozan je primjer američkih predsjedničkih izbora 2008. godine, kada je Barack Obama dobio svoj prvi mandat predsjednika SAD-a. Epizoda South Parka emitirala se manje od 24 sata nakon Obaminog pobjedničkog govora, koji je inkorporiran u epizodu.

[vimeo]http://vimeo.com/49564370[/vimeo] [vimeo]http://vimeo.com/49564371[/vimeo] [vimeo]http://vimeo.com/49564372[/vimeo] [vimeo]http://vimeo.com/49564373[/vimeo]
4 komentara
 • Otkad su počeli s tim “ažurnim” sranjima su se i pokvarili. Radije bi da jednu epizodu rade dva mjeseca pa da bude kako valja, nego da je naprave u šest dana i onda cijela bude sprdanje na neku američki insajderski fol koji nikog ne zanima. Prije sam gledao South Park i uživao u štosovima, sad se manje smijem a više guglam kog vraga to oni uopće parodiraju…

   • Ne… prigovaram to što South Park više uopće nema karakterizaciju, likovi više nisu ni najmanje bitni i sve je sluga političkom komentaru – i to najčešće rastežući istu foru 20 min. Stan, Kyle i Kenny su sada samo statisti, ako i to, a ostali likovi služe samo kao alat za radnju – ako trebaju nekog bez skrupula, onda uzmu Cartmana, za naivca koriste Buttersa, a za idiota Stanovog tatu. Da nema tih likova, mogli bi uzeti bilo koje druge – radnja se čak ni ne mora odvijati u South Parku.

    Evo tipičan primjer – 2. epizoda 17- sezone: World War Zimmerman. Cijela epizoda je parodija sudskog slučaja vezanog uz incident koji se dogodio u Floridi 2012. Naravno, čim je rasizam u pitanju, izvlači se Cartman, a nedostatak inspiracije nadomještava se parodiranjem filma World War Z, pri čemu su fore (uz iznimku dvije-tri) na razini filmova Friedberga & Selzera. Loše, loše, loše, ali eto svi volimo Cartmana pa nam je super. Ugh.

    Što se mene tiče, neka i dalje rade isključivo političku satiru. Očigledno to prolazi. Ali previše epizoda im se svede na 20 min ponavljanja iste fore, što je direktan rezultat tog njihovog brakeneck tempa. Brainstormaju hrpu ideja i od onog što im se čini najbolje naprave epizodu. Naravno da je tu dosta talenta tako da tu i tame sjedne neka dobra fora… ali generalno osjeti se da to rade preko k i samo zbog novaca.

    • U redu, sad već spominješ konkretan primjer slabe epizode. Generalno, ne možeš zamjerati seriji što parodiraju domaću pop kulturu i politiku. Ali ta epizoda je zbilja slaba kao parodija filma i godinu dana starog događaja. Mada, to ubojstvo Trayvona Martina uopće nije bilo opskuran događaj. I onda imaš epizodu nakon nje, ovu koja je bila odgođena, koja uopće ne referencira taj, kako ga zoveš, “američki insajderski đir”, nego je obična epizoda humoristične serije. I još je lošija. Mada mislim da Stone i Parker imaju dovoljno para da to ne moraju raditi para radi.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861