South Park obnovljen u beskonačnost ili barem do 20. sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
South Park obnovljen u beskonačnost ili barem do 20. sezone

South Park obnovljen u beskonačnost ili barem do 20. sezone

Večer prije finalne epizode 15. sezone, Comedy Central obnovio je kultnu animiranu satiričku komediju sve do 2016. godine, odnosno ravno 20. sezone. South Park je već ranije ovog ljeta bio obnovljen za dvije, a novi ugovor znači dodatne tri sezone koje će i dalje producirati dvojac Trey Parker – Matt Stone.

I… To je manje više to što se novosti tiče. Mogli bismo sad prenositi zadovoljne komentare Comedy Centrala te autorskog dvojca, ali zbilja, čemu? South Park još uvijek ne pokazuje znatne znakove starenja, još uvijek je dovoljno smiješan, oštar i kritičan – možda ne kao pred nekih 7-8 godina, no nostalgija je uvijek faktor u takvim ocjenama. Sigurno, obnova za čak pet godina unaprijed (70 epizoda) djeluje riskantno, manje s poslovnog, a više s kreativnog aspekta.

No, serija je to koja se debelo oslanja na aktualna događanja u politici, showbizu i popularnoj kulturi, a materijala za ismijavanje (nažalost) sigurno će biti i u narednim godinama. A talent i kreativnost Parkera i Stonea za satiričku dekonstrukciju dnevnih zbivanja rijetko je bio upitan, čemu pomaže i brzi način produciranja serije. Zanimaju li vas detalji, prije premijere druge polovice aktualne, petnaeste sezone, emitiran je dokumentarac “6 Days to Air” koji prati šestodnevnu produkciju čitave jedne epizode serije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmCau_LZMDU[/youtube]

9 komentara
  • Ostroumna kritika!

   Meni su i dalje dobri. Nakon 15 godina necega dolazi do zasicenja, ali njihovo ismijavanje aktualnih tema je jos uvijek vrlo dobro pogođeno. Cesce nego rijedje.

   • Ismijavanje je ok kad pogodi u srž. Trenutna sezona je katastrofalna i jedva se pogleda epizoda u komadu. Totalno su bezidejni i ne znam što oni misle do 2016.

 • South Park drzi ironicni pogled na sadasnjost, a to je nesicrpan izvor materijala za takvu seriju.
  Samo tako nastavite SP-ovci ;)

 • Ljudi ne shvaćaju da TV ne može više ljude šokirat kao nekad, pa onda kritiziraju nedostatak oštrine u South Parku i sličnim serijama. Nije South Park omekšo, nego smo mi očvrsnuli.

  • To je apsolutno istina i jedan od razloga zasto Simpsoni vise nisu toliko popularni. Osobno ne mislim da je South Park izgubio ostrinu, mozda kreativnost ili ideje, u prosjeku.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861