Human Target 1×08: Baptiste – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target 1×08: Baptiste

Human Target 1×08: Baptiste

Čovjek po kojemu ova epizoda nosi naziv plaćeni je ubojica koji ne ostavlja tragove, sve detaljno isplanira, nikad ne griješi, uvijek ubije metu, pokupi novce i nastavlja dalje. Novi zadatak mu je u Washingtonu gdje će doći do sastanka visokih državnih službenika, a on se mora pobrinuti da svi završe mrtvi. Ovdje uskače Chance koji će ga pokušati zaustaviti, ali za razliku od prethodnih slučajeva, ovaj je osobni jer njih dvojica imaju burnu prošlost i nerazjašnjene stvari.

Došla je i epizoda u kojoj se razotkrilo osjetno više stvari o Chanceovoj prošlosti, nego kad zbrojimo sve one iz prethodnih epizoda. Najveće iznenađenje u toj cijeloj priči oko razotkrivanja prošlosti je Guerrero. Tko bi rekao da je on obiteljski čovjek, štoviše, da ima dijete. Nažalost, to je sve što smo saznali o njemu, niti znamo ima li sina ili kćerku (možda i oboje?) niti znamo tko je majka, no trebalo bi biti mjesta za dotične informacije u sljedećim epizodama sezone. Naravno, kako se sezona bliži kraju stvari postaju puno ozbiljnije, premda je od prve epizode jasno kako u seriji ima dosta humora, on se gubi polako. Ima i u ovoj epizodi humorističnih trenutaka, naravno, opet Winston i Guerrero, ali podjednako dobre su bile scene i na relaciji Chance-Emma. No prošlost Chancea postaje sve mračnija, tužnija i kobnija kako je sve više otkrivamo.

Dobili smo i prve negativce u glavnoj priči. Službeno, sada je to Chanceov stari šef kojemu još ne znamo ime, te Baptiste. Znamo i kako je cijela stvar počela. U najboljim godinama, pun snage i energije, Chance biva zapošljen od strane staroga šefa. Govorio mu je stvari za koje je isprva mislio da su istina, a kada je shvatio da nisu, bilo je prekasno. Zajedno s Chanceom, Baptiste je također radio za starog šefa. Njih dvojica su jedan drugome čuvali leđa, bili u vrlo dobrim prijateljskim odnosima sve do posljednje misije u Chanceovom starom životu. Poslan da ubije Katherine, nije mogao, pa je Baptiste poslan da je ubije, stvar je postala osobna, Chance ju je zavolio, ona ipak smrtno stradala, stoga nije teško zaključiti kako se osjećao kada je vidio Baptistea u ovoj epizodi nakon što je prošlo šest godina od tog fijaska s Katherine.

Stare rane su se otvorile, a pitanje koje se postavljalo tokom cijele epizode bilo je – hoće li Chance ubiti Baptistea i riješiti to jednom za svagda? Ovome ćemo se vratiti pred kraj recenzije, a što se tiče ove epizode ekipa se može pohvaliti novom članicom. Layla, simpatična, mlada cura koju smo gledali u šestoj epizodi kao zaposlenicu Sentronicsa sada radi s Winstonom, Guerrerom i Chanceom. Njezina uloga je hakirati sve što se može, provaliti u sve što može, ili jednostavno rečeno, sjedi za laptopom, tipka i sređuje stvari. Kako joj je ovo bila prva misija s ekipom, Guerrero joj je objašnjavao neke stvari na svoj način. Također, vidjeli smo još jednu žensku osobu poznatu iz jedne od prijašnjih epizoda – FBI-ovu agenticu Emmu Barnes. Chance je došao k njoj po pomoć, a ona ga je primila pomalo neočekivano. I u ovoj epizodi je ekipa bila daleko od domova, na drugoj obali SAD-a, u Washingtonu, shvatili su da će Baptiste krenuti u lov pa su oni krenuli na njega.

U zadnji čas je došlo do sukoba Chancea i Baptistea, međutim, zgrada koja je trebala eksplodirati ipak je eksplodirala, ali da u njoj nitko ne bude pobrinula se Emma. Nakon što Baptiste uspijeva s polomljenim rebrima, metkom u ramenu, nozem u grudima te uganutom nogom pobjeći, Winston javlja Chanceu kako Emma nije uspjela izaći iz zgrade na vrijeme i prošlost se ponovila – ponovno stradala osoba do koje mu je stalo, ponovno Chance glavni odgovorni. No da ne bude sve tako crno ona se ipak pojavljuje živa na kraju epizode, uspjela je pobjeći, povijest se nije ponovila ali Chance nije ubio Baptistea. Uhvaćen je, sudeći po zadnjim scenama, vjerojatno će pobjeći.

Uglavnom, epizoda na razini prethodnih, posvećena Chanceovoj prošlosti, on ipak nije uspio stvari oko toga riješiti jednom za svagda, nije mogao ubiti Baptistea, ali smo saznali dosta stvari, još više detalja o glavnoj radnji, još više obrazloženja zašto su stvari takve kakve jesu. Za tjedan dana dolazi nova epizoda, sudeći po najavi, dolazi novi zadatak, a Chance će morati u ring.

punapunapunapunaprazna

2 komentara
  • z0mg jel to (<3) autumn reeser na prvoj slici? :) jel dio stalne postave? ili samo guest uloga?

  • Ona je prvi puta bila u šestoj epizodi kao gostujuća uloga. U 7. epizodi je nije bilo, i evo sada u ovoj osmoj radi zajedno s glavna tri glumca u seriji, što bi trebalo značiti da bi je trebali gledati u svakoj epizodi do kraja, međutim, sudeći prema službenim izvješćima za sljedeće dvije epizode, nje nema, pa je moguće da je i ovaj puta gostovala, ne znam, po završetku epizode se čini da će biti stalno s njima, budemo saznali za tjedan dana. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861