24 8×08: 11:00 p.m.-12:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×08: 11:00 p.m.-12:00 a.m.

24 8×08: 11:00 p.m.-12:00 a.m.

Kako sezona odmiče postaje sve napetije, sudbina nuklearnih materijala je sve neizvjesnija, Cole polako otkriva da nešto nije u redu s Danom dok bi se Renee mogla naći u problemima…

Ono što je FOX najavljivao za ovu epizodu, to se i dogodilo, Bazhaev je pogriješio što je zarobio Jacka Bauera. Ponovno će dokazati zašto je njegovo ime poznato, zašto ga se poistovjećuje s Chuckom Norrisom, ali istina jest da je on ponovno spasio stvar, našao izlaz iz naizgled bezizlazne situacije, sredio protivnike te priveo Bazhaeva brže nego što se činilo, dakako, potpuno sam. Radnja uistinu brzo napreduje, činilo se kako je Bazhaev sve dobro isplanirao, osigurao lokaciju, te kako će prodaja nuklearnih materijala proteći dobro, međutim, Jack je sve to uspio prekinuti u ovoj epizodi, dakako, preokreta nije nedostajalo i kao što se moglo slutiti – CTU nije došao do nuklearnih materijala.

Nije bilo dovoljno kada je predsjednika Hassana izdao vlastiti brat nego sada Josef izdaje svojega oca Bazhaeva te unatoč svemu uzima nuklearni materijal i odvozi ga na lokaciju gdje ga namjerava prodati Farhadu, bratu predsjednika Hassana. Bilo je blizu, no također se moglo pretpostaviti po karakteru Josefa da se on neće skrštenih ruku predati nego da će poduzeti nešto, ipak, ovakve drastične mjere su nadasve šokirale. Iako su bili vrlo blizu, radioaktivni materijali su im umakli za dlaku tako se potraga nastavlja a svakako će biti zanimljivo vidjeti hoće li se napokon isti uspjeti prodati ili će ih opet CTU, odnosno, Jack Bauer pronaći.

Dana Walsh, na prvi pogled ugledna zaposlenica CTU-a, ali na bolji pogled djevojka s mračnom prošlošću koja je sada proganja uvalila se u probleme preko guše. Kevin ipak nije ispoštivao dogovor što znači da je neće ostaviti na miru. A pod pritiskom ona više ne može izdržati pa se odlučila olakšati i sve priznati zaručniku Colu Ortizu (također zaposleniku CTU-a), ma koliko god to teško i bolno bilo. I ovdje preokret i iznenađenje, nije mu rekla gotovo ništa nego je odlučila stvari preuzeti u svoje ruke. Odlazi s radnog mjesta, priprema pištolj, prati Kevina, čini se kako ga namjerava ubiti i tako jednim potezom riješiti sve. Ni ovdje nije sve jednostavno budući da je Cole primjetio da nešto nije u redu a Arlo mu je nakon malo nećkanja ipak pokazao slike njezinog sastajanja s Kevinom ispred CTU-a.

Renee Walker se vratila u CTU, dala izvještaj, Chloe joj je objasnila situaciju a Hastings nimalo optimističan. Renee im je uprskala najbolji trag ubivši Vladimira a i Jacka stavila u nezgodnu situaciju iz koje se on brzo izvukao. Premda Hastingsa u ovoj epizodi nismo vidjeli nešto pretjerano da se naslutiti kako bi mogao okriviti Renee za neuspjeh. Stanje sada postaje napetije i unutar CTU-a i između samih zaposlenika CTU-a (Dana i Cole) te vani na otvorenom gdje nestrpljivi Farhad nikako da kupi materijale. Još jedna dobra epizoda u kojoj se dosta toga promijenilo, dosta toga je iznenadilo a ponovno smo bili svjedoci izdaje.

U cijeloj toj priči su i dalje predsjednica Taylor i predsjednik Hassan koji nikako da potpišu mirovni sporazum. U ovoj epizodi su dobili su znatno manju minutažu nego na početku sezone što je razumljivo. Sada čekaju rezultate i prate napredak. I dok se u predsjedničinom taboru uglavnom čekaju nove informacije iz CTU-a, kod Hassana je stanje nešto nezgodnije. Dao je uhititi sve poznanike, više nije siguran kome vjerovati kome ne, čak mu je i kćerka prigovarala te pokušala reći kako ga je samo brat izdao i da to nikako ne znači da su svi ostali poznanici protiv njega, međutim, Hassana je izdaja brata toliko šokirala da i dalje vjeruje da brat nije jedini u njegovoj administraciji koji je bio umješan. Je li u pravu ili je zaslijepljen izdajom saznat ćemo u epizodama koje slijedete, premda se da naslutiti da je ovo drugo.

Kako su počele ZOI tako je gledanost ove epizode znatno slabija nego gledanost prethodnih ali već se unaprijed znalo kako FOX neće pauzirati ovo razdoblje nego će emitirati nove epizode po rasporedu, baš kao i prošle godine. Loše jeste za gledanost i sigurno utječe na odluku hoće li biti još sezona ili ne, ali nama gledateljima je izvrsno jer nije lako i tjedan dana čekati na novu epizodu budući da je stanje sve neizvjesnije i napetije a čekati još više od toga bi stvarno bilo teško. Iako su premijerne epizode bile prosječne, kako sezone odmiče ipak postaje zanimljivije pa je tako i ova epizoda donijela dosta uzbuđenja.

Što vi mislite o ovoj epizodi? Svakako ostavite svoj komentar.

puna puna puna puna prazna

Komentari (1)
  • Premalo Jacka Bauera. Previse Dane Walsh, koja ima daleko najlosiju pricu u povijesti 24. Ovo je skoro gore od Kim i pume u drugoj sezoni. To je barem brzo zavrsilo, ovo s Kevinom ne prestaje FFS. Predsjednik Hassan mi je totalno nepotrebna figura, oni razgovori s kcerkom su dosadni u 3pm. Opet premalo Renee, prebrzo su nekako rjesili Jurgena Prochnowa, ali ajde, sad je David Anders glavni, pa mozda nesto i krene konacno.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861