Super Bowl XLV reklame – serijala.com
Trenutno čitaš
Super Bowl XLV reklame

Super Bowl XLV reklame

Jučer je odigran 45. po redu Super Bowl, završnica prvenstva američkog nogometa. Tradicionalno najiščekivaniji i najgledaniji televizijski događaj godine u SAD-u, koji je lani zabilježio rekordnu gledanost u povijesti američke televizije. Da stavimo stvari u domaći kontekst, to je nešto kao završnica Hrvatskog nogometnog kupa, samo sa gledateljima. I sportskim značajem.

Reklame su sastavni dio tog folklora, često privlače pozornost i prije emitiranja, one zabranjene dižu prašinu, a svaki sajt koji drži do sebe ima svoj specijal dan kasnije. Pa kud mali Mujo, tud i Serijala. Trideset sekundi oglasnog prostora ove je godine stajalo 3 milijuna dolara, potvrđuje Reuters. Jasno je onda da se ne radi o tipičnim “Novi dečko? Ne, opran je Perwollom!” reklamama, već o (manje ili više) kreativnim uratcima sa često solidnim budžetom. Ima dobrih, ali ima i čudnih promašaja.

Justidied

Počinjemo teaserima za serije, ipak nam je to domaći teren. Justified je imao odličan hommage Eastwoodovom “Do you feel lucky, punk?” Druga sezona počinje 9. veljače.

House

House zna imati zgodne najavice, a posebno postere. Ova je također solidna. Fanovima će vjerojatno biti draža.

Volkswagen

Možda i najbolja reklama večeri, sigurno ste je vidjeli i prije samog Super Bowla, Volkswagenov Darth VWader junior.

Chrysler

Sasvim drugačiji štih, Eminem u Chryslerovoj reklami koja puca na američki osjećaj ponosa, te posrnuli automobilski grad, Detroit. Jedna odlično osmišljena i sjajno snimljena reklama.

Best Buy

Justin Bieber je sveprisutan ovih dana. Ovog puta u reklamu sa drogom razvaljenim Ozzyem. To tebe čeka mali za 40 godina, samo pazi.

Doritos

Doritos zna imati zabavne i smiješne reklame. Neke im zabrane, neke budu grozne, neke budu odlične. Kao ova.

NFL – American Family

Zgodan mashup (američko) nogometnih trenutaka iz raznih sitcomova, uz koji možete zaigrati igru “Pogodi promjene na originalnim scenama.”

Groupon.com

Najgora reklama večeri, i posebna nagrada “Vlatka Pokos” za manjak suptilnosti i elegantnosti. “Tibetanska kultura je ugrožena, ALI UZ NAŠE GRUPNE POPUSTE MOŽETE SE ŠOPATI NJIHOVOM HRANOM DO MILE VOLJE!”

Nešto više izdvojenih reklama ima i domaći bloger Hrvoje Mihajlic, pa možete proučiti njegov izbor. TIME.com pak ima kolekciju svih emitiranih reklama, ukoliko vam se totalno zabušava na poslu, a možete se prisjetiti i našeg lanjskog izbora reklama.

Ah, da, naravno. Utakmica. Green Bay Packersi dobili su Pittsburgh Steelerse rezultatom 31-25. Nacionalnu himnu izvodila je Christina Aguilera, promašivši riječi himne. Pred 100,000 teksašana na stadionu, te oko 100 milijuna pred malim ekranima. Black Eyed Peas nastupali su na poluvremenu. P.S. XLV = 45.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861