Ovogodišnji Super Bowl ipak najgledaniji program u povijesti američke televizije – serijala.com
Trenutno čitaš
Ovogodišnji Super Bowl ipak najgledaniji program u povijesti američke televizije

Ovogodišnji Super Bowl ipak najgledaniji program u povijesti američke televizije

Treću godinu za redom, finale američkog nogometa, odnosno NFL-a, srušilo je rekord gledanosti nekog programa u povijesti američke televizije. Četrdeset i šesti po redu Super Bowl u nedjelju je gledalo 111,3 milijuna gledatelja.

Time je srušen prošlogodišnji rekord, koji je pak srušio onaj otprije dvije godine. Tada, 44. po redu Super Bowl srušio je rekor star gotovo 30 godina kojeg je postavila finalna epizoda MASH-a. Godine Gospodnje 1983. gledalo ju je malo manje od 106 milijuna Amerikanaca, no treba uzeti u obzir da je tadašnji broj kućanstava s tv prijemnikom bio nekih 30-ak posto manji. Usto, uz rating 40,5, ovogodišnji Super Bowl bio je najgledaniji u 18-49 demografiji u posljednjih 16 godina, a najviše gledatelja u nekom trenutko bilo je potkraj utakmice – 117,7 milijuna.

NBC je ove godine prenosio Super Bowl te u najbolji mogući termin stavio premijeru druge sezone pjevačkog showa The Voice – prosječno 37,6 milijuna ljudi gledalo je epizodu (16,3 rating u 18-49 demou), što je bio najgledaniji post-Super Bowlski program od 2006. godine i epizode Grey’s Anatomyja. Također iza Super Bowla, naravno. Ukratko, NBC-jevci rijetko s ponosom i entuzijazmom analiziraju rezultate gledanosti, ali ovogodišnji Super Bowl, zajedno s The Voiceom, bili su pogodak za mrežu koja se nalazi u velikim problemima. Sutra (danas, zapravo) će s još većim nestrpljenjem čekati rezultate gledanosti premijere mjuzikl-drame Smash, njihove glavne ovogodišnje dramske uzdanice.

Komentari (1)
  • *Respect* za Super Bowl, pa i The Voice.

    Smash premiere rating 3.8/10 (11.5 milijuna gledatelja). Znači to je sad treća najgledanija premijera neke drame ove sezone, poslije Once upon a time i Touch.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861