Super Bowl reklame – serijala.com
Trenutno čitaš
Super Bowl reklame

Super Bowl reklame

Super Bowl, finalna utakmica NFL-a, odnosno američkog nogometa, redovito je najgledaniji program u Americi. Nešto kao posljednje kolo našeg HNL-a, samo sa gledateljima. Ameri su izgradili cijeli kult oko Super Bowla, svake godine ga gleda gotovo 100 milijuna gledatelja, a djelić tog kulta čine i Super Bowl reklame.

Obzirom da se radi o izuzetno gledamom događaju, cijene reklama su basnoslovne. Navodno je ove godine 30 sekundi reklama koštalo oko 3 milijuna dolara! Nevjerojatno (barem nama sa našim marketingašima) je da se o reklamama počinje pričati čak i prije same utakmice, no ne i bez razloga, reklame su nerijetko zanimljive i originalne – izabrali smo nekoliko boljih primjera sa ovogodišnje utakmice:

Letterman, Oprah i Leno

Navodno su Oprah i Leno inkognito doletjeli u New York samo za snimanje reklame. Reklama je tim smiješnija ako znate da su Letterman i Leno dugogodišnji konkurenti, a biti će ponovo od ožujka kada se Leno vraća u The Tonight Show, kojeg je Lettermanu uzeo pred nosom 1992. godine. U posljednjim tjednima Letterman nije šparao Lena zbog nedavnih događanja na NBC-u, a Leno se o svemu nedavno izjadao Oprah u njenoj emisiji…

Snickers i Betty White

Igraš k’o Betty White.

Pariška ljubav

Googleova romantična reklama nakon koje ćete reći samo ‘awww…’

Intel “Lunch Room”

Još jedan ‘awww…’ moment.

VW PunchDub

Reklama kao takva nije ništa posebno (zar nije u originalu bila igra sa VW bubom?) sve do kraja, kada se pojave Tracy Morgan i Stevie Wonder. “How do you do that?!”

But Light Lost

Nije nešto ekstra, ali hej, parodira Lost

Griswoldovi ponovo idu na odmor

Chevy Chase ponovo kao Clark Griswold, u reklami za HomeAway.com

Ne diraj mi mamu i čips!

Doritos je imao par reklama, jednu su im i zabranili, ali ova je čak dobra.

Zelena policija

Lako je biti ‘zelen’ sa Audijem…

I Neil Patrick Harris ubacio se u Super Bowl, šteta što ne možemo naći nikakav video.

CBS - Call Barney Stinson

Navodno kada nazovete broj, čujete snimljenu  poruku Neila Patricka Harrisa:

That, Lebron, is how you shoot a free throw. Hey, Barney Stinson speaking. A recording? No, this is really me! Anyway, glad you called ’cause you sound really special. Let’s get to know each other. What are your hobbies? Oh my god, I like that too! Wow, I’m really feeling a connection here. You know, I never do this but what the heck. Let’s meet up at MacLaren’s Bar at oh, say, 3:45 a.m. on Monday, Oct. 12, 2016. I can’t wait to meet you. I love you.

Zabranjene reklame

I ove godine bilo je zabranjenih reklama jer, eto, nisu bile pogodne za televiziju. CBS se pokazao u homofobnom svjetlu zabranivši sljedeće dvije reklame ispod. Prva prikazuje dva tipa u ljubavnom zagrljaju, a druga bivšeg košarkaša Larryja Jonesa kao drag queen. Jer hej, dva puta jedanaest nabildanih tipova u uskim dresovima koji skaču jedan po drugom i valjaju se po travi je dovoljno homoerotično samo po sebi i bez reklama.

Tko zna zašto je ova zabranjena…

…dok je ova posljednja čak u neku ruku opravdano maknuta. Jer je loša.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861