Podcast 4×08: Dulji od Ben-Hura – serijala.com
Trenutno čitaš
Podcast 4×08: Dulji od Ben-Hura

Podcast 4×08: Dulji od Ben-Hura

Vjerojatno posljednja epizoda ove sezone podcasta je vrlo vjerojatno naša najdulja epizoda. Sad, za svaki iole normalni podcast pitanje “je li gotovo četvrosatna epizoda naša najdulja do sada” bilo bi potpuo suvišno, dapače suludo. Ali, eto nas ovdje. Neobrezana dugačka epizoda je pred vama, jer mi nismo Peter Jackson da cjepkamo svoje radove na bezbroj nastavka.

Upozorenje hrabrom slušatelju: nekoherentnost naših lupetanja proporcionalno se povećava kako brojač ide prema finalnom satu. O konkretnim razlozima toga ne bi javno, ali spomenimo samo da se među bilješkama tijekom podcasta našao slijed riječi “Teta kod ljudi Svakog tjedna gledati Sopranos izvaliti ako vidjeti sabrano”. Još uvijek pokušavamo interpretirati značenje toga.

Evo o čemu smo pričali ovog puta:

  • 0:00:00 – Pisma čitatelja
  • 0:11:00 – Vijesti: Američki bogovi, Hannibal otkazan, Top Gear se vraća, a možda i 24 te Prison Break
  • 0:40:00 – Najbolje serije nakon 2000. godine
  • 0:59:00 – Kako si organizirati catchupanje serija?
  • 01:48:00 – True Detective
  • 02:06:00 – The Brink i Ballers
  • 02:15:30 – Silicon Valley i Veep
  • 02:40:00 – Game of Thrones
  • 03:03:00 – Sense8
  • 03:23:00 – Orange Is the New Black
  • 03:39:00 – Gledat ćemo…

Kao i dosad, epizodu možete preslušati u nastavku, skinuti je na računalo ili je naći u iTunes direktoriju, gdje se možete i pretplatiti te slušati podcast sa vaših mobilnih uređaja.

Svi likovi i događaji u podcastu – čak i oni bazirani na istinitim događajima – u potpunosti su fikcionalni. Komentari i stajališta u podcastu izraženi su… loše. Sljedeći program sadrži eksplicitan jezik, a zbog njegovog sadržaja ne bi ga trebao slušati nitko.

[powerpress]
33 komentara
  • Upravo poslušah podcast- uhhh it’s been a long ride (ali ne odjednom naravno) :P
    Pa nekim redosljedom moji komentari na receno u njemu:

    -Sviđa mi se ideja o komentiranju serija, tj. njihovih epizoda bez upotrebe foruma ili drugih zafrkancija. Najlaksi i najbolji nacin.
    -#SaveHannibal. Iako ne vjerujem u novu sezonu.
    – novi true det je dosta los. Sviđa mi se jedino farellov lik, ostali dosada
    -Navijam za Silicon Valley u top10 na kraju godine, uostalom i nije bilo toliko dobrih serija koje bi joj konkurirale.
    – finale gota je izgledalo kao: ahhaha ja sam george rr martin, ja mrzim ljude i slamam im srca. Na kraju walkeri ce vjerovatno pobit sve
    – zao mi je pocet gledat novu sezonu OITNBa. Ko ce cekat godinu dana do 4.
    -Valjda ce biti emmy podcast., do tada..

    • Zato ja gledam jednu epizodu tjedno Orangea i završit ću negdje krajem kolovoza, tako da će čekanje biti kraće

  • Napravite listu top 40 poslije 2k :D
    Slažem se za GoT, serija je u biti sranje. Skužili su da su fulali radnju tamo negdje u 4./3. kad je već bio očit pad kvalitete, pa kao ajmo do kraja zapetljat sve(cliffhangeri, schock value) s hrpom gluposti, ali hej, zmajevi.
    Ovo mi je prvi podcast da slušam i baš ste čeče <3

    • Tvrditi da je GOT ”u biti sranje” , a to potkrijepiti na ovaj način je kriminal. D&D su imali (i još uvijek imaju) 2 velika problema :
      1. Oni nisu GRRM (niti blizu) – zašto je to bitno ? – pa gospodin Martin nikako da izbaci novu knjigu, a GOT ga je već dostigao pa su morali improvizirati (što je u nekim dijelovima funkcioniralo, a u nekim nikako)
      2. Knjige koje su u 5.sezoni adaptirali (AFFC i ADoD) su globalno smatrane kao prilično lošije (a ja se, nažalost, također slažem) od prve 3 knjige – kada uzmemo to u obzir, pad kvalitete je bio očekivan

      A ove stvari koje si nabrojala (cliffhangeri, schock value) su manje više dio knjiga te ih oni nisu tu stavili da bi maskirali pad kvalitete…
      Moje mišljenje o seriji je još uvijek vrlo dobro bez obzira na minuse kojih je ove godine bilo više nego inače:
      1. DORNE – totalni promašaj – u knjizi nije dobro (čitaj: prilično dosadno), ali njihova adaptacija je uspjela biti još gora
      2. STANNIS – događaji u zadnjoj epizodi pate od totalnog manjka set-upa odnosno sve je napravljeno zbrda-zdola
      Prilično je jasno da su D&D odlučili dati GRRM-u još jednu godinu da završi knjigu (da ga ne spoilaju) pa tako da je i serija završila kao da je netko odrezao filmsku vrpcu (manje više tako i ADoD završava – osim naravno Stannisa)…

      • Slabo/sranje je. Radnje nema, a ono što se događa je razvlačenje (cersei je par epizoda u tamnici, brienne u apartmanu čeka svijetlo od početka sezone i još me u svakoj epizodi moraju podsjetiti na to) i fileri (dorne, brienne, missandei&greyworm, arya). D&D su već mijenjali stvari iz knjige pa zašto ne bi i radnju koja je nepostojeća promijenili i učinili bar gledljivom? Zar to nije njihov posao, umjesto da izvlače samo one događaje koji bi im odgovarali, koje imaju potencijala za uvrnuti storyline. Ali ne, oni vrte iste fore čisto zato da se priča o seriji – silovanje sanse, spaljivanje djeteta (koje nije na kraju ni imalo svrhe?!) jer eto we will break the internet. Nisam gadljiva, ali ti postupci nisu imali smisla za razliku od npr redweddinga. Serija ne zna što će sa sobom. A razlozi da je to da martin može dovršit knjigu su neutemeljeni. Prije će biti da odugovlače pravi rasplet jer žele zlatna koka još duže traje $$$
        -Za stannisa čekam cijelu sezonu da se pokrene da bi izbacili taj iščekivani glamurozni sukob? Mislim stvarno. LOŠE JE.

        • Ja nemam problema sa drugačijim mišljenjem od svog, ali u normalnim raspravama je potrebno reći/napisati zbog čega osoba ima takvo mišljenje. Sada si barem napisala razloge. Malo previše gestikulacije i hiperbola za moj ukus, ali to je valjda tvoj stil.

          Ja se ne slažem:
          1. Filleri – zašto bi Dorne bio filler, da je bio loš – je, ali zašto filler – cilj cijele priče u
          Dornu je bio ubojstvo Myrcelle i upoznavanje Martella
          – Arya filler – cilj priče je transformacija Arye u hladnokrvnog ubojicu, ali nemogu vjerovati da ti to nije jasno
          – Missandei & Grey Worm – sada se čini da nema razloga, što ne znači da
          nećemo naknadno imati payoff
          – Brienne – to spada pod loše pisanje D&D jer su cijeli Briennin ark iz
          knjiga (inače uključuje i Jamie-a) izbacili iz serije
          2. Sansa – njezin cijeli ark u seriji (koji je manje više prestigao knjige u prošlog sezoni)
          je zapravo ark od lika iz knjiga (Jeyne Poole iliti lažna Arya) – meni je
          njezina priča u ovoj sezoni dobra, a ujedno je poslužila da nas upozna sa
          Lyannom Stark (za koji se svi nadaju da će biti važna u slijedećim
          sezonama)
          3. Spaljivanje djeteta – nije u knjigama (mada se često koketira sa tim i nije nemoguće
          da će se dogoditi i u knjigama) ; navedeni čin je donio 2 stvari –
          Stannisa je obojao kao luđaka koji je spreman na sve da ispuni
          svoje ambicije, a Mellisandru prokazao kao lažnog proroka (ili
          barem nesposobnog)
          Ovo sve itekako pokazuje upravo to da se čeka Martina da završi knjigu, a ovo za
          zlatnu koku je čista glupost – od početka se zna da će GOT imati 7 ,uvrh glave 8 sezona pa će tako i biti.

  • možda napraviti dvije liste, jednu pravu od 30/50 filmova i pomoćnu listu: “važne” serije koje “treba” spomenuti

  • baš je bila dobra epizoda, jedna od boljih! :D true detective je pokriven jako dobro. pozdravljam moment kad je Djevojka rekla “shame” u jednom trenutku, kad se nije pričalo o game of thrones xD pogledat ću pilote Brink, Ballers i Silicon Valley, s tim da NISAM pogledala Daredevila (-shame :D), a jako mi je dobar zaključak o catchupanju serija da šta se ima gledati nešto što sada izlazi xy ako nisi pogledao Deadwood. No unatoč tom dobrom zaključku koji prihvaćam (gledala sam Deadwood ali nisam npr. Babylon 5) ja ipak idem kontra. ispada da me najviše zanimao True Detective, s02e01 sam pogledala isti dan iako s hrpom kasnim, pa očito nešto ima i u tome što me zaista zanima a što je hype i treba odjebat hype, da, a ponekad i predosjećam što bi moglo biti dobro a što ne, ALI – na neke se serije moraš malo prisilit pa postanu odlične. Meni je Party Down bio grozan ono prije 5 godina, sad kad ga hvalite i vi i još negdje sam čula, dat ću još jednu šansu… I dalje gledam Shield i razmišljam početi opet od početka kad završim :D btw zanima me ona knjiga, sad sam vrtila ali ne mogu naći segment gdje ste o tome rekli pa iz čiste lijenosti: tko je to bio -autor?

  • Pozdrav ekipa! Obožavam vašu stranicu i stvarno cijenim Vaš trud što nam omogućavate odličan uvid u tv serije. Relativno sam još novi u svijetu serija,navukao sam se prije 2 godine kad sam krenuo gledati Lost i doživio čari tv serije te se u potpunosti okrenuo njima. Trenutačno pokušavam balansirati između catchupa starih serija i praćenja novih u čemu Vi mnogostruko pomažete svojim postovima. Jedina loša stvar,ako se može nazvati lošom kod serija je što ima toliko toga gledati,tako da ja iman pogledanih cca 40-tak serija,trenutačno pratim 11 komada a na watchlistu ih iman 88, ali uvukle su mi se pod kožu i uživam u tome. Podcast Vam je odličan,tako da čisto poruka podrške u Vašem daljnjem radu :)

  • Još jedan zanimljiv podcast lol
    Prvo, uvijek ostajem optimističan što se tiče obnove neke serije pa tako i za Hannibala gdje god otišao. Već imam pun raspored serija koje moram pogledati preko ljeta, ali će to uglavnom biti catchupanje jer se sve trenutno prikazuju, a od završenih sam preuzeo Deadwood i Lost na vašu preporuku (uskoro će i Wire) gdje se nadam da neću pogriješiti. Na vašu preporuku gledam i Silicon Valley, iako sam izbirljiv što se tiče komedija jer većina njih ide na foru: što gluplje to smješnije.
    Inače smatram gledanje gotovih serija gubljenjem vremena jer nemam nikakvog cilja za to. Dok gledam recimo cijeli Arrow, cilj mi je pogledati sve tri sezone do premijere četvrte dok gledanje sve tri sezone Deadwooda ne vodi nigdje. Na to, naravno, utječe i spomenuti utjecaj okoline jer većina mojih prijatelja već gleda Arrow što mi je još veća motivacija za gledanje. Završene serije gledam samo ako su tijekom svog “života” smatrane odličnima, kao što sam napravio sa Breaking Badom, a tako planiram i sa Deadwoodom, Lostom, Fireflyjem, Pushing Daisies…
    Sense8 imam preuzet i stoji u redu za gledanje, ali prije toga imam Rectify i Arrow, no i dalje me zanima zbog čega tolika buka oko još jedne Netflixove serije. Ako je cijela prva sezona kao uvod, a bit će još sezona, onda mi seriju čini još boljom jer većina današnjih serija, pogotovo one sa velike petorke, toliko žure sa radnjom zbog veće gledanosti. Ne stignemo ni upoznati glavnog lika kako treba, a on već umire u midseason finalu ili u istom riješe misteriju koja je postavljena na početku sezone mijenjajući tijek cijele serije.
    Btw dobar summary GoT-a i Melisandrinog pičkinog dima hahah, a finale 3. sezone Orangea je bilo najbolje i najljepše dosad!

    • gledanje gotovih serija nije baš uvijek gubljene vremena, ima nekih bezvremenskih koje su zaokružena cjelina koja će te taknuti iako je davno završena, npr. The Shield (ja počinjem ne imati nijedan komentar u kojem ne spomenem shield xD)… od gotovih ja planiram gledati i Sopranose. Lost sam pokušala ali nije išlo. :D Deadwood sam gledala, je, svesrdna preporuka i od mene.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2020 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861