Podcast 4×05: Ludo ‘a’ – serijala.com
Trenutno čitaš
Podcast 4×05: Ludo ‘a’

Podcast 4×05: Ludo ‘a’

Bilo je planirano da naslov ove epizode bude “Najbolji do sad”, a mogao je komotno biti “Najdulji do sad”. Ovog puta potrudili smo se unaprijed napisati teme za razgovor, čak i par natuknica uz to. Razradili fino teme i pričali o njima. Možda čak polu-koherentno, ovog puta. Da, reći ćete, ne bi li to trebala biti standardna priprema? U teoriji, da.

Evo o čemu smo pričali u trosatnoj epizodi:

 • 0:00:00 — Pisma čitatelja
 • 0:09:50 — Vijesti
 • Gledali smo:
  • 0:38:50 — Better Call Saul
  • 0:53:30 — Arrow i Flash
  • 1:13:00 — Bitten
  • 1:20:00 — Empire
  • 1:30:56 — Fresh Off the Boat
  • 1:39:00 — Fortitude
  • 1:45:30 — Two and a Half Men
  • 1:55:00 — Sleepy Hollow
  • 2:06:00 — Parks and Recreation
  • 2:18:45 — Parenthood
 • 2:26:00 — Gledat ćemo (ili nećemo): House of Cards, Battle Creek, Last Man on Earth, CSI: Cyber, Unbreakable Kimmy Schmidt, The Returned, iZombie, Community, Bloodline, Powers i Crno-bijeli svijet, uz digresije na Cucumber, Banana i Tofu.

Kao i dosad, epizodu možete preslušati u nastavku, skinuti je na računalo ili je naći u iTunes direktoriju, gdje se možete i pretplatiti te slušati podcast sa vaših mobilnih uređaja.

Svi likovi i događaji u podcastu – čak i oni bazirani na istinitim događajima – u potpunosti su fikcionalni. Komentari i stajališta u podcastu izraženi su… loše. Sljedeći program sadrži eksplicitan jezik, a zbog njegovog sadržaja ne bi ga trebao slušati nitko.

[powerpress]
19 komentara
 • Ima nas koji smo izdrzali do kraja :)
  Put Split-Zagreb taman za poslusat ovaj i prosli podcast.

  • Poštovani goste,
   vječna ti slava i hvala na danom vremenu i moždanim valovima. Zaslužuješ nagradu nekakvu. Budemo nešto smislili.

 • Bok ljudi, evo prisilila sam se naći drugi način komentiranja osim “info – ludo a”. Super je slušat podcaste ne samo na putu na posao/s posla, ja sam ustvari slušajući prvi put podcast počela instinktivno igrati arkadnu igricu :D treća varijanata je tumblrat. Ja sam tek neki dan vidjela epizodu POI s onom frekvencijom koju čuju samo mlađi od 40 :D iako sa spojlerima nemam problema, uvijek pogledam na imdb-u koliko epizoda je koji lik da znam kad ce umrijet. Better Call Saul sam pauzirala nakon 20-ak min i onda sam zaboravila na nju, budem u neko doba nastavila… Orange ni meni nije preinteresantan a odgledala sam više od pola prve sezone… Šta velite na novi Justified i dal će na kraju bit Riggins u novom True Detectiveu?? Hoćete komentirat Oscare uopće ili sam propustila taj dio podcasta nekako iako sam odslušala cijeli u nekoliko navrata :D

  U konkurenciji Parksa, Office, 30 Rock i Community, Office je tu meni ipak najbolji, odmah zatim Parksi. (Iako, toliko trenutaka iz Parksa je genijalno…)

  Veselim se preporuci Fortitude!, Leftovers sam počela ali nije mi bilo zanimljivo ali ustrajat ću do kraja prve sezone, Parenthood isto nisam gledala, budem iako me naslov odbija, s Parksima sam zaostala na pola šeste sezone… VESELJE. Samo dok završim s POI. Taman mi treba nešto da me digne iz depre kad mi serija završi.

  Pozdravljam prijedlog da podcasti budu barem jednom mjesečno!

  • Jedini gledam Justified, ali kasnim :(

   Oscari su bili u planu i outlineu, ali bilo je proslo 23h, bio je cetvrtak i bili smo prosli tri sata podcasta, tako da je na kraju izvisjelo…

   • Jel vam se svidio Whiplash? Meni je. Drago mi je da je Simmons osvojio za sporednu ulogu, iako sam pročitala negdje da mu je ta uloga bila comfort zone :D totalno. Birdman mi je bio samo mildly entertaining…

    • Meni je Whiplash, uz Grand Budapest Hotel, najdraži od nominiranih! Da je bilo vremena najvjerojatnije bi popljuvali Birdmana. Možda sljedeći put.

  • Leftoverse nikako nisam mogla probaviti, a čini mi se da i kad ih se bingea (a kako drugačije), budu još teže probavljivi. Javi kakvi su ti jednom kad završiš :D
   I Rectify ako nisi već moraš! <3

 • Mali update: Justified sam gledala prve dvije epizode i toliko je lijepo snimljeno, čarolija, da sam odlučila pričekati i kompletirati si cijelu sezonu pa gledati jednom kad ulovim nestresnog vremena bez zastoja. Justified sam također skužila da mi je super gledati ujutro uz doručak: kavu i jaja na oko sa sirom i špekom. :D Leftovers – još uvijek umirem od dosade na prvoj epizodi, pauzirano i nastavljeno cca 3-4 puta… The Affair sam pogledala još prije nego ste recenzirali i odličan je. Bates Motel se meni isto sviđao jer Vera Farminga zbilja predivno čisti sve, od krvi do ostataka voska i drži kuću u redu, za OCD gledatelje dušu dalo. :D Spot on-ali ste da je seriju za suditi po uvodnoj špici – dobra uvodna špica je predskazanje dobre serije u solidnih, pouzdanih 90% slučajeva :D E da, i još sam htjela pitati gdje vam je nestao forum, sjećam se da je bio davno i da sam na nečiju preporuku odande počela gledati Castlea. :D Pozdrav svima, nadam se da gledate ponešto pomalo i pripremate outline! <3

  • Baš je netko isto pitanje postavio jučer, za forum. Imali smo ga nekih godinu-dvije nakon pokretanja sajta, ali nije baš bilo aktivnosti. Forume su pojele društvene mreže, nema ih toliko kao nekad.

   • Joj, forum fali, sjećam se da sam pokupila preporuku Castlea preko vašeg foruma i od tad mi je ruggedly handsome :D (ali da… točno… forumi su baš pojedeni)

 • Haha, fakat ste bili nekoherentni zadnji put, uopće nisam skužila vaše interne fore, a što se tiče vina i čvaraka, čvarke ne jedem, za vino sam uvijek. Čak ni pivo ne odbijam. ;) Osim toga, u zaostatku sam sa svim serijama pa nemam o čemu komentirati, ali i dalje ste mi najdraži gubitak vremena.

 • Pogledala Leftoverse: išla sam ne bingeati nego gledati po epizodu dnevno: prvu sam doduše gledala danima i umirala od dosade, druga također dosadna, treća, Ecclestoneova, mi je bila dobra i tu me zakačilo. Taj eksperiment nebingeanja je pokazao da sam se stvarno veselila dnevnoj epizodi Leftoversa: lijepo pisano, lijepi kadrovi… tih previše otvorenih pitanja sam odmah skužila da se nikad neće razriješiti, ako i da ne na meni zadovoljavajuć način… A zadnje tri sam pogledala jednu za drugom jer mi je bilo napeto i BAŠ sam išla vidjeti hoće li se nekako odgovoriti na pitanja. :D Ha, kontekst je da ja nisam gledala Lost. Leftovers mi zato nije ništa posebno, ali ne hejtam. Lijepo, ako se prihvati da se ništa metafizike tu neće dobiti… možda u par momenata sam bila zadovoljna metafizikom: ono kad Kathy Geiss kamenuju pa na kraju progovori “Please, stop”; pa Wayne-Nora “Will I forget them? – Never”, onaj biblijski pasus šta Kevin na kraju čita… I tak, ma ne znam šta da mislim. Ja više volim jasne, character-driven serije. Ovo je premutno, prepomiješano, fali mi jasnoća duha kakvu recimo ima Rectify, simpatičnost likova i bar malo humora…

  Ne znam dal ste pričali o njemu, ali za fanove FNL-a i američkog footballa, našla sam neki filmek iz 2014. koji ima: američki football-srednjoškolska momčad + Jim Caviezel + Michael Chiklis, “When the Game Stands Tall”. Baš ću to sad jedan dan pogledat.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861